Vágólapra másolva!
A Ferrari nem elég erős, és az első kanyarig tartó vágta is túl rövid lesz. Legfeljebb a nagy végsebesség segíthet nekik, de nem bíznak a dobogóban.

Fernando Alonso és Felipe Massa a 6-7. helyen végzett a Koreai Nagydíj időmérőjén, bár Mark Webber büntetése miatt egy pozícióval mindketten előrelépnek majd a rajtrácson. Ez azt jelenti, hogy csak 1-2 hellyel kell hátrébbról indulniuk, mint két héttel ezelőtt, Szingapúrban, ahol Alonsónak sikerült felkapaszkodnia a dobogóra. A spanyol azonban úgy véli, erre Jeongamban kevesebb esélye lesz.

„Szerintem ezen a hétvégén nem vagyunk igazán erősek" – ismerte el. „Tegnap a versenytempónkkal is akadtak gondok, ezért most kicsit kevésbé vagyok optimista a győzelmi esélyeinket vagy a dobogóra kerülés esélyeit illetően. Persze azért meg fogunk tenni mindent, amit lehet."

A Ferrari rendszerint a jó rajtjaival szokott előrelépni, de Alonso megjegyezte, hogy a koreai pálya ebből a szempontból nem kedvez nekik. „A start után nagyon rövid a távolság az 1-es kanyarig, ezért inkább a 3-asban és a 4-esben fogunk támadni" – mondta. „Ezen a versenyen mindig sok az akció, úgyhogy majd kiderül, mire jutunk, de tisztában vagyunk vele, hogy holnap is küszködni fogunk."

Massa ezúttal lemaradt a csapattársától, bár csak egy hellyel Forrás: Ferrari

Alonso és Massa kilátásait az javíthatja, hogy az autóikat az előzésekhez állították be: szombaton éppen ők ketten érték el a legnagyobb végsebességet, ami a pálya két DRS-zónájában, különösen a másodikban, jól fog jönni számukra. A sauberes Nico Hülkenberget csak 14 ezredmásodperccel maga mögé utasító brazil azonban figyelmeztetett, hogy nem csak előre kell figyelniük majd.

„Bízom benne, hogy az autónk a versenyen kicsit jobb lesz, mint az időmérőn volt, de így sem vár ránk könnyű futam" – jelentette ki. „Nem csupán a Red Bull és a Mercedes ellen harcolunk. A Lotusok egyike is előlünk indul, és néhány másik autó, például a Sauberek is nagyon közel vannak hozzánk. Sok olyan csapattal kell számolnunk, amelyek mögülünk fognak rajtolni."

A Ferrari a Mercedesszel áll harcban a konstruktőri 2. helyért. Az előnyük jelenleg 7 pont, de Lewis Hamilton és Nico Rosberg a 2. illetve 4. rajtkockából vághat neki a Koreai Nagydíjnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!