Vágólapra másolva!
Szerinte félrevezető volt az esetről készült videó, ő látta a közeledő Mercedeseket. A büntetése ellenére optimistán várja a hétvégét.

Igencsak megosztotta a közvéleményt a Szingapúri Nagydíj levezető körében történt eset, amikor a futam végén kieső Mark Webber felült Fernando Alonso autójára, a spanyol pedig visszafuvarozta őt a bokszba. Bár korábban számos alkalommal is büntetlenül úsztak meg hasonló kalandot a versenyzők, Szingapúrban mindkettejüket megrovásban részesítették. A sportfelügyelők szerint ugyanis Alonso veszélyes, beláthatatlan helyen parkolta le a Ferrariját, Webber pedig a sportbírók engedélye nélkül szaladt a pályára.

Noha a pálya zártláncú kamerarendszerével készített felvételeken jól látszott, hogy a Ferrarihoz futó Webber mellett mindkét Mercedes veszélyes közelségben haladt el, az ausztrál azt állítja, valójában nem volt kockázatos a szituáció. „Azért kaptam a büntetést, mert nem kérdeztem meg a sportbírókat, hogy a pályára léphetek-e – de egyébként sem volt köztünk semmilyen kommunikáció” – mondta Webber. „Mindkét Mercedest láttam. A kamera csak egy szögből mutatta az esetet – a másik oldalról nézve kiderült volna, hogy jól ráláttam arra a helyre, ahonnan érkeztek.”

Webber továbbra sem tartja jogosnak a büntetését Forrás: Red Bull

„A szervizúton álltam, így elláttam a kanyarig. Mindenkit láttam megérkezni – Lewis (Hamilton) hatalmas tempóval, 56 km/órával haladt el mellettem…” – ironizált az ausztrál, aki idei harmadik megrovását gyűjtötte be Szingapúrban, ezért automatikusan 10 rajthelyes büntetést kapott a Koreai Nagydíjra. Webber elárulta, Kimi Räikkönenről, Jenson Buttonról és Alonsóról tudta elképzelni, hogy visszaviszik a bokszba.

Az ausztrál arra is utalt a nyilatkozatában, hogy idei három megrovása közül egyiket sem tartja jogosnak. Bahreinben egy Nico Rosberggel történt ütközése után büntették meg, Kanadában pedig nem lassított le eléggé a sárga zászlóknál. „Valószínűleg nem jelenhetne meg nyomtatásban a reakcióm, de legszívesebben az első, bahreini megrovással kezdeném” – mondta. „Jobb, ha nem is kezdenek a megrovásokról kérdezgetni…”

Webber a büntetés ellenére bizakodóan várja a koreai versenyt, hiszen az elmúlt években jól szerepelt itt, kétszer is felállhatott a dobogóra. „Persze nem ideális, hogy legfeljebb 11. vagy 12. lehetek a rajtrácson – de az is lehet, hogy esős hétvégénk lesz” – mondta. „Jó lenne, ha már a verseny elején jó pozíciót szereznék, így könnyebben tudnék előrejutni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!