Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a Ferrari Koreában sem tud lényegesen közelebb kerülni a Red Bullhoz, de vasárnap ismét jó versenyük lehet. Massa a délelőtti defektje ellenére elégedett volt a pénteki napjával.

Fernando Alonso nem tűnt túl lelkesnek a Koreai Nagydíj pénteki szabadedzései után, a világbajnokságban a második helyen álló spanyol mindkét gyakorláson több mint 7 tizedet kapott az élen végző Lewis Hamiltontól. Bár a Ferrari ennél valószínűleg többre képes – Felipe Massa délután 3 tizeddel gyorsabb volt nála -, Alonso szerint az erősorrend nagyjából ugyanolyan marad, mint a legutóbbi versenyeken.

„Ezen a pályán is az aerodinamika számít a legtöbbet, ezért nem várok nagy meglepetéseket” – nyilatkozta a spanyol, aki délelőtt a 6., délután pedig csak a 7. helyen végzett. „Az listán többé-kevésbé ugyanazt az eredményt láthatjuk, mint az elmúlt hétvégéken – ez azt jelenti, hogy minden valószínűség szerint ezen a versenyen is küszködni fogunk.”

Alonso nem várja nagy reményekkel a Koreai Nagydíjat - a pénteki edzések fotói a képre kattintva! Forrás: AFP

Alonsónak az időmérőn általában esélye sincs bekerülni az első rajtsorba, a versenyeken viszont sokkal jobban működik a Ferrarija, a legutóbbi három futamon is rendre a második helyen sikerült célba érnie. Most is arra számít, hogy vasárnap jól szerepelnek majd, bár a bizonytalan időjárás és a gyorsan kopó Pirellik tovább nehezíthetik a dolgukat.

„Itt nincs olyan nyilvánvaló különbség a két keverék között, mint Szingapúrban, de a szuperlágy gumik nagyon gyorsan elhasználódnak. Meglátjuk, mennyire változik meg a viselkedésük, ha javul a pálya állapota” – magyarázta.

Massát az első edzésen egy bal első lassú defekt hátráltatta, de később sikerült behoznia az időveszteséget. „Nem sikerült rosszul a mai napunk: minden úgy működött, ahogy arra számítottunk, és jónak éreztem az autómat. Délelőtt nem tudtam sok kört futni a defektem miatt, de délután sikerült teljesítenünk az eltervezett programot.”

A hétvégi esélyeiket tekintve Massa némileg optimistább csapattársánál. „Bár láttuk, hogy a Mercedes és a Red Bull is nagyon erős, remélhetőleg ütőképesebb lesz az autónk, mint a legutóbbi futamokon” - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!