Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint Szingapúrban Sebastian Vettel és az RB9 is csúcsformában volt, de a többi pálya már nem fog ennyire kedvezni nekik. A Mercedes és Alonso is veszélyt jelenthet rájuk.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, hogy az idény hátralévő versenyein nem lesz akkora fölényük, mint a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon. Az utcai pályán senki nem tudta tartani a lépést Sebastian Vettellel, a verseny egyes szakaszaiban a német körönként bő két másodperccel volt gyorsabb mindenkinél. A címvédő fölénye a riválisokat is lenyűgözte, a mercedeses Toto Wolff szerint Vettel akár az utolsó hat futam mindegyikét megnyerheti.

Horner azonban biztos benne, hogy a következő versenyeken nehezebb dolguk lesz, kivételes alkalomnak tartja a szingapúri fölényt. „Valóban voltak olyan időszakok, amikor Sebastian két másodperccel volt gyorsabb a mezőnynél, de én ezt a különleges körülményeknek tulajdonítom” – magyarázta az Autosportnak. „Ezt a pályát teljes mértékben uralta, és az autónk beállítása is jól működött. A versenyző és az autója is csúcsformában volt.”

Vettelt senki nem tudta megközelíteni Szingapúrban Forrás: AFP

A csapatfőnök elismerte, hogy a hátralévő helyszíneken is esélyesek a győzelemre, de szerinte a többi pályán lesznek kihívóik. „A következő kihívás Koreában és Japánban vár ránk – ezek kicsit más jellegű pályák” – mondta. „Remélem, ezeken a helyszíneken is erősek tudunk lenni, de semmit sem vehetünk biztosra. A Mercedes az idény során többször is nagyszerűen szerepelt, és (Fernando) Alonso is mindig ott van a mezőny elején.”

Horner szerint a bajnokságban nagyobb előnyük is lehetne – Vettel jelenleg 60 ponttal előzi meg Alonsót -, de a spanyol az utóbbi időben „mindig a második helyen végez”, ezért a következő versenyeken is figyelniük kell rá. Noha Alonso lényegében már feladta a bajnoki reményeit, a Szingapúri Nagydíj után úgy nyilatkozott, mindent megtesz azért, hogy arasson még győzelmeket 2013-ban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!