Vágólapra másolva!
Az egykori bajnok, aki már részese volt egy hasonló felállásnak, úgy érzi, hogy a Ferrarinál jól működhet az Alonso-Räikkönen párosítás a következő szezontól.

Eddig hat olyan versenyzőpáros volt a Forma-1-es csapatoknál, amelynek mindkét tagja volt már bajnok. A hetedik ilyen jövőre lesz, amikor a Ferrari próbál eredményes lenni a 2005-ben és 2006-ban bajnok Fernando Alonsóval, valamint a csapathoz visszatérő 2007-es összetettbeli győztessel, Kimi Räikkönennel.

A korábbi hat ilyen felállásból gyakorlatilag csak egy végződött a pilóták konfrontációjával: 1989-ben, a csapattársként töltött második évükben teljesen elmérgesedett Alain Prost és Ayrton Senna viszonya a McLarennél, és előbbi nem is maradt a csapatnál. A négyszeres francia bajnok azonban úgy gondolja, hogy a Ferrarinak hasznára lehet Alonso és Räikkönen, ha kordában tartják őket.

"Csak jövőre derül ki, de egy ilyen páros nagyon jól beválhat" - idézte Prostot az Autosport. "Már korábban is működött velem és Sennával, noha sokan máshogy látják. A csapatnak nagyon jól kamatozott, hiszen a csúcsra juttattuk az istállót." A McLaren versenyzői ugyanis 1988-ban és 1989-ben is egymás között döntötték el a bajnoki cím sorsát, melyet karrierje során először Senna, utána pedig Prost szerzett meg.

1988-ban még jól kijött egymással Ayrton Senna és Alain Prost, 1989-ben már nem Forrás: AFP

Prost szerint Räikkönen nyugodt személyisége segíthet a feszültségek megelőzésében. "Kiminek sajátos egyénisége van, ez megkönnyítheti a helyzetet" - mondta. Mások ugyanakkor arra számítanak, hogy Alonsónak nem fog tetszeni, hogy vélhetően elveszti eddigi házon belüli vezető pozícióját.

Legutóbb a McLaren alkalmazott két bajnokot, 2010 és 2012 között Lewis Hamilton és Jenson Button személyében.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!