Vágólapra másolva!
Nem sikerült megegyeznie a csődközelben lévő Euskaltel Euskadival, a csapat rendkívül csalódott. Alonso később mindenképpen szeretne csapattulajdonos lenni.

Néhány hete hozták nyilvánosságra, hogy a sportágért köztudottan rajongó Fernando Alonso megvette az anyagi nehézségekkel küzdő baszk kerékpárcsapatot, az Euskaltel-Euskadit. Az alakulat akkor nagyon hálás volt a spanyolnak, hiszen a főszponzoruk elvesztése miatt csődközelbe kerültek. Hétfőn azonban kiderült, hogy a csapatnak mégis folytatnia kell az új tulajdonos utáni keresést: az Alonsóval folytatott tárgyalásaik végül nem vezettek eredményre.

„Az Euskaltel óriási erőfeszítést tett azért, hogy nyélbe üsse a megállapodást: mindent beleadtunk, és sem pénzügyi, sem másféle kikötést nem tettünk” – állt a csapat által kiadott közleményben. „Az Euskaltel képviselői nem is tagadhatják, mennyire csalódottak, hogy ilyen fordulatot vettek a tárgyalások. Az augusztus végén kötött előzetes megállapodásunk és a Fernando Alonso, valamint a képviselői által tett nyilatkozatok után másra számítottunk.”

Alonso rajong az országúti kerékpározásért Forrás: Ferrari

Alonso nem részletezte, miért nem sikerült megvásárolnia a csapatot, azonban a Twitteren közölt közleményében kijelentette, továbbra is szeretne beszállni a kerékpársportba. „A végsőkig próbálkoztunk, de lehetetlennek bizonyult, hogy már 2014-ben legyen egy csapatunk” – írta. „A sportág iránt érzett szenvedélyem és az együttműködési szándékom érintetlen maradt – ez csak a jövő kezdete.”

„Holnap reggeltől azon fogunk dolgozni, hogy felépítsünk egy olyan csapatot, amelyre büszkék lehetünk – ha kell, akár a nulláról kezdjük” – folytatta. „A lehető legjobb kerékcsapatot szeretnénk létrehozni. Nagyra tartjuk a sportágat, és alázattal fogunk dolgozni.”

Alonso hozzátette, a következő időszakban minden körülményből megpróbál tanulni valamit, hogy 2015-ben már nagyobb esélyekkel valósítsa meg a terveit. „Most nem jött össze, de sikerülni fog! Ez a kaland még csak most kezdődött” – ígérte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!