Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh hiába szeretné visszacsábítani Fernando Alonsót a McLarenhez, a spanyol a szerződése lejárta után is a Ferrarinál maradna. Sergio Pérez nem érzi fenyegetve magát.

Új fordulatot vettek a Fernando Alonso jövőjét övező találgatások a Szingapúri Nagydíj pénteki edzésnapján, amikor Martin Whitmarsh nyíltan kijelentette, hogy szívesen látná őt a McLaren kötelékében jövőre. A spanyolnak az elmúlt időszakban nem volt felhőtlen a kapcsolata a Ferrarival, szombaton azonban egyértelműen kijelentette, nem vonzza a Wokingba való visszatérés gondolata.

"Nem igazán. Többé-kevésbé minden hétvégén elismételtem, és továbbra is ezt fogom mondani: szeretem a Ferrarit, és végig náluk akarok versenyezni" – szögezte le a spanyol, akit 2016-ig köt szerződés az olaszokhoz. "További három évem van a Ferrarinál, amit remélhetőleg még sok további követ majd, és meg tudjuk hosszabbítani a szerződésemet."

Alonso kitart a Ferrari mellett Forrás: AFP

A kétszeres világbajnok 2007-ben keserű szájízzel távozott a McLarentől, de az akkori konfliktusaiban jelentős szerepet játszó Lewis Hamilton és Ron Dennis is távoztak már az istállótól.

"Rengeteget pletykáltak arról, hogy mennyi gondunk volt abban az évben, de én mindig is mondtam, hogy senkivel nem volt személyes konfliktusom, egyszerűen azzal a filozófiával volt gondom, amit a csapat, és különösen egy bizonyos ember képviselt, aki azóta már nem dolgozik ott" – utalt egykori főnökére.

Ha Alonso visszatérésének nincs is reális esélye, Whitmarsh kijelentése mindenképpen jelzésértékű a McLaren versenyzői számára, akik még mindig várnak szerződésük meghosszabbítására. Ez különösen igaz Sergio Pérezre, hiszen a mexikói eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ennek ellenére nem aggasztja a jövője. "Mindannyiunk számára nagyon nehéz volt ez az év, de mindig is mondtam, hogy a jövőm rendben van. Itt leszek a következő évben is, és majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, remélhetőleg már a bajnoki címért harcolhatunk" – bizakodott.

Az Autosport értesülései szerint Pérez hamarosan megválik jelenlegi menedzserétől, a szintén mexikói Adrian Fernandeztől, aki már hosszú évek óta egyengedi a pályafutását. "Erről hamarosan bejelentést teszek" - nyilatkozta szűkszavúan Pérez, miután Szingapúrba már Fernandez nélkül érkezett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!