Vágólapra másolva!
Tavaly megviselte, hogy hónapokig a jövőjéről kérdezgették. Most sokkal nyugodtabban tud versenyezni.

A tavalyi átigazolási időszak főszereplője Lewis Hamilton volt, akiről hosszú hónapokig nem lehetett tudni, hogy marad-e az őt gyerekkora óta támogató McLarennél, vagy a Mercedeshez szerződik. A brit végül a csapatváltás mellett döntött, de elismerte, nagyon nehezen viselte a döntését megelőző időszakot. Éppen ezért rendkívül boldog, hogy idén csak kívülről szemléli a többi élcsapatnál zajló pilótacseréket.

A brit elárulta, sokkal nyugodtabban tud versenyezni, mióta nem kell foglalkoznia a jövőjét illető találgatásokkal. „Ez szinte minden energiámat elvette, de többé már nem kell törődnöm vele. Nagyszerű érzés, hogy idén ebben a helyzetben lehetek” – mondta. „A két év között ég és föld a különbség.”

Hamilton nem bánta meg, hogy a Mercedeshez szerződött Forrás: AFP

„Tavaly mindent megtettem, hogy elkerüljem a felhajtást, de nyilván rengeteg kérdéssel kellett megbirkóznom - ráadásul sokáig én sem tudtam, mihez kezdjek” – idézi a 2008-as világbajnokot a Totalrace. A bajnokság harmadik helyén álló Hamilton hozzátette, a Mercedesnél nagyon jól érzi magát, és reméli, hogy a hároméves szerződése lejárta után is marad a németeknél.

Az élcsapatok közül a Mercedes az egyetlen, amely várhatóan nem változtat a felállásán a 2013-as idény után: Kimi Räikkönen elhagyja a Lotust, és a Ferrarihoz szerződik Felipe Massa helyére, a Red Bullnál pedig Daniel Ricciardo váltja a visszavonuló Mark Webbert.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!