Vágólapra másolva!
Koreában és Japánban a tavalyinál keményebb, Indiában viszont lágyabb gumikat vetnek be. 

A Pirelli kedden nyilvánosságra hozta, melyik gumikeverékeket viszik el a Szingapúri Nagydíjat követő három versenyre, a Koreai, Japán és Indiai Nagydíjra. Érdekesség, hogy a három ázsiai futam mindegyikén változtattak a tavaly látott kombinációkon.

Koreában a közepes gumik váltják fel a tavaly használt lágyakat, emellett idén is a szuperlágy gumik kerülnek bevetésre. Szuzukában is a tartósabb keverékekre voksolt a Pirelli: a lágy gumik helyett ezúttal a kemény összetételű abroncsokat választották a közepesek mellé. Indiában viszont az ellenkező irányba változtattak a tavalyi döntésükön. A kemény gumik most nem kapnak szerepet, a lágy és a közepes abroncsokat szállítják el a 2011-ben debütáló nagydíjra.

A Pirelli egyébként a napokban azt ígérte, a gumiválasztásaikkal próbálják elérni, hogy elmúlt évekkel ellentétben idén ne legyenek eseménytelenek az idény utolsó harmadában látott futamok.

Mind a négy gumikeverék szerepet kap a Szingapúr után következő három versenyen Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!