Vágólapra másolva!
Stefano Domenicalinak nincsenek aggályai a finn munkamoráljával kapcsolatban, és úgy véli, Räikkönen hűvös és Alonso tüzes személyisége jó kombinációt alkot majd.

A Ferrarinál 2009 végén azért váltak meg Kimi Räikkönentől, mert úgy érezték, nem képes betölteni a vezéregyéniség szerepét a csapatnál, ezért leigazolták a helyére Fernando Alonsót. Most, amikor kiderült, hogy jövőre visszatér hozzájuk, nincsenek aggályaik a munkamoráljával kapcsolatban.

"2007 és 2009 között három éven át dolgoztunk együtt Kimivel, és soha nem volt vele semmilyen problémánk" - állította a Ferrarit irányító Stefano Domenicali. "Kétségtelenül mindenkinek megvan a saját stílusa, és egy finntől nem várhatjuk, hogy olaszul kezdjen vicceket mesélni, vagy játssza a bohócot."

"Ami a technikai vonatkozásokat illeti, mi tudjuk a legjobban, hogy Kimi mit képes nyújtani ezekben a fontos időkben, amikor a műszaki keretrendszer ilyen jelentősen változik, ráadásul James Allisontól (a Lotustól szerződtetett új technikai igazgatótól) is első kézből kaptunk információkat arról, hogy a finn az elmúlt két év során mennyit fejlődött ezen a téren."

A Ferrari jövőre Alonsóval és Räikkönennel próbálja elkapni Vettelt Forrás: Red Bull

Bár Räikkönen és a Ferrarinál 2016 végéig érvényes szerződéssel bíró Alonso párosát sokan robbanásveszélyesnek tartják, Domenicali hangsúlyozta, hogy alaposan átgondolták a döntést. "Őszintén úgy hiszem, hogy Fernando kifejező, szenvedélyes latin temperamentuma Kimi laza stílusával, ha nevezhetjük annak, sokak, köztük a fiatalok számára is vonzó kombináció lesz" - jelentette ki. "Ezzel a partnereink is egyetértettek."

"Csak annyit mondhatok, hogy a tehetség, a tapasztalat, a versenyszellem és az autó fejlesztése terén Fernando és Kimi alkotja a legjobb párost, amely a Forma-1-ben ma összeállhat."

Domenicali leszögezte azt is, hogy Räikkönen érkezése nem érinti hátrányosan Alonsót. "Aki azt hiszi, hogy Kimi valamiféle Alonso-ellenes választás, annak üzenem, hogy nyugodjon meg" - mondta. "A Ferrarinál mindenki tudja, hogy a csapat érdeke az első, és az egyes emberek csak azután jönnek."

"Fernando a csapatunk egyik legnagyobb kincse, és még sokáig az lesz. Biztosan ő is nagyon boldog amiatt, hogy egy ilyen választással megerősítettük a stábunkat, mert elég intelligens ahhoz, hogy belássa, ez csak előnyt jelenthet."

Domenicali egyenlőséget ígért a két csapattársak között, de egyben célzott rá, hogy adott esetben mindkettejüknek segítenie kell majd a másikat. "Amióta világ a világ, a versenyzőink mindig egyenlő esélyekkel kezdték a szezont" - állította. "Ez mindig így volt, és így is marad. Aztán, ha a szezon közben úgy alakul, hogy az egyik versenyzőnek módjában áll segíteni a másikat a pontállás alapján, logikus és helyes, hogy meg is teszi."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!