Vágólapra másolva!
A monzai futamon is dobogóra álló spanyol tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt megnyerni a bajnokságot. Massa elégedett a saját teljesítményével.

A Red Bull mögött a Ferrari bizonyult a második legjobb csapatnak Monzában, ez a tény azonban aligha vigasztalja Fernando Alonsót, aki már 53 pontos hátrányt szedett össze az ezúttal is diadalmaskodó Sebastian Vettellel szemben. A spanyol gond nélkül teljesítette az Olasz Nagydíjat, és a rajthelyéhez képest három pozíciót javítva másodikként ért célba, de Vettel tempójával nem tudott mit kezdeni.

"Reálisan kell kezelnünk a bajnoki esélyeinket. Nagyon nagy a hátrányunk, és valószínűleg nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy sorozatban több futamot megnyerjünk" - nyilatkozta a futam után. "Szerencsére van szükségünk, és arra, hogy Seb néhányszor kiessen, vagy valami hasonló történjen vele."

Alonso ennek ellenére fogadkozik, hogy az idény végéig mindent beleadva küzd majd a pontokért, hiszen "még mindig sok verseny van hátra". A monzai hétvégéjével összességében elégedett, szerinte ennél jobb eredményre nem is számíthattak. A spanyol már a rajtnál Nico Hülkenberg elé került, majd miután Felipe Massa maga elé engedte, Mark Webbert is sikerült megelőznie egy bátor manőverrel.

Alonso boldog, hogy a Ferrari hazai pályáján dobogóra állhatott Forrás: AFP

"Mindent kihoztunk az autónkból ezen a hétvégén, így nagyon boldog vagyok. Fantasztikus érzés, hogy ismét dobogóra állhattam" - nyilatkozta a spanyol, aki a verseny utolsó szakaszában azt sem tudta kihasználni, hogy a későbbi bokszkiállás után frissebbek voltak a gumijai. "Negyedszer versenyeztem a Ferrarival Monzában, és negyedszer is dobogóra állhattam. Ez elképesztő érzés, igazán különleges pillanat. A maximumot nyújtottuk, és szinte tökéletes hétvégénk volt."

Elégedett volt a teljesítményével Massa is, aki végig hasonló tempót diktált, mint Alonso, és végül Webber mögött a 4. helyen tudott célba érni. A Ferrari egyébként a verseny előtt aggódott, hogy Massa motorja nem bírná ki a versenytávot, ezért elővigyázatosságból kicserélték a Monzában debütáló erőforrást. Mivel a csapatok nyolc motorral szabadon gazdálkodhatnak az idény során, a brazilt nem büntették a csere miatt.

"Nagyon jó versenyem volt, a rajtom is remekül sikerült. Rögtön két autót megelőztem" - mondta a brazil a verseny után. "A tempóm rendben volt, de a bokszkiállásom nem alakult jól, vesztettem egy pozíciót Markkal szemben. Ez volt az egyetlen negatívum a versenyemben - ami a saját teljesítményemet illeti, mindent nagyszerűen csináltam."

Massa reméli, hogy a jól sikerült hétvégéje után nagyobb esélye lesz arra, hogy 2014-re szerződést kapjon valamelyik csapattól. "Még mindig tárgyalunk" - utalt a jelenlegi helyzetére. "Ez a futam minden szempontból fontos volt, nem csak a ferraris szerződésem miatt - a többi csapatnak is megmutathattam, mire vagyok képes."

A Ferrari Monzában visszavette a konstruktőri tabella 2. helyét a Mercedestől, a Red Bull-lal szemben viszont óriási, 104 pontos hátrányuk van.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!