Vágólapra másolva!
Egyértelműen akadályozta a Mercedest a Q2 végén, de nem szándékosan: három rajthelyes büntetéssel sújtották.

A sportfelügyelők három rajthellyel hátrébb sorolták Adrian Sutilt, mert az Olasz Nagydíj időmérőjének középső etapjában feltartotta Lewis Hamiltont. A Force India még a felvezető körében tartott, amikor a mért körön lévő Mercedes a gyors Parabolica bejáratánál utolérte. A sebességkülönbség olyan nagy volt, hogy Hamiltonnak keményen rá kellett lépnie a fékre az ütközés elkerülése érdekében. Mivel pedig Sutil előtte maradt, a brit a következő mért körében is akadályozva volt.

A háromtagú sportfelügyelői testület "úgy ítélte, a feltartás nem volt szándékos, azonban a versenyző felelőssége tisztában lenni vele, hogy hátulról közeledik hozzá egy másik autó." Sutil eredetileg 14. lett az időmérőn, de a büntetés miatt a 17. helyről kell majd nekivágnia a versenynek, amivel Pastor Maldonado, Paul di Resta és Esteban Gutiérrez járt jól.

Az eset pikantériája, hogy a két érintett korábban jóban volt egymással, ám a viszonyuk mostanra közismerten megromlott. Maga Hamilton ennek ellenére sem hibáztatta Sutilt. "Igazából nem számít" - mondta a feltartásról. "Már az előző körömben is javítanom kellett volna." Önkritikusan hozzátette, hogy "úgy vezettem, mint egy idióta."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!