Vágólapra másolva!
Nagyon szeretne újra együtt dolgozni a Hondával, ezért örömmel szerződést hosszabbítana a McLarennel a 2015-ös szezonra is. Úgy véli, hogy jövőre, még a Mercedes motorjaival ismét bajnok lehet.

Jenson Buttonnak ugyan még nincs véglegesítve a szerződése a McLarennel a 2014-es idényre, de mindkét fél hajlik a megállapodás felé, ezért valószínű, hogy a brit versenyző jövőre sem vált csapatot - még annak ellenére sem, hogy az idei gyengélkedés próbára tette az elszántságát.

"Hűséges vagyok. Régebben nem mindig voltam az" - jelentette ki az Olasz Nagydíj előtt újságíróknak nyilatkozva. "Úgy vélem, hogy ha valaki egy kisebb csapatnál nem látja értelmét a jövőjének, akkor helyesen teszi, ha valami jobbat keres. De bármelyik versenyzőnek izgalmas lehetőség egy ilyen csapatnál lenni (mint a McLaren), amelyre nagy jövő vár."

"Tudom, hogy a Red Bull nagy sorozatot futott az elmúlt években, de ennek vége lesz. Azt gondolom, hogy a három-négy legjobb istállónál lévő versenyzőknek jobb, ha a közeljövőben még maradnak a csapatuknál. Ez rám különösen érvényes, ugyanis nagyon boldog vagyok itt."

Button nem egy évre tervez hosszabbítani, aminek oka főleg az, hogy 2015-től a Mercedes helyett a Honda lesz a McLaren motorszállítója. "2015-re is maradni akarok" - közölte a brit. "Sok éven át dolgoztam együtt a japán motorgyártóval, és izgalmas lesz újra együtt dolgozni velük."

Jenson Button 2008-ban, a Honda versenyzőjeként Forrás: AFP

"Nagyon várom 2015-öt, de előtte még a következő évre kell összpontosítanom. Szerintem jövőre megnyerhetjük a bajnokságot a Mercedes-Benzzel." Button 2003 és 2008 között versenyzett a Honda motorjaival, a korábban BAR néven futó istállóból 2006-ban lett a Honda gyári csapata.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!