Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a Ferrarinak a 2014-es idényre kell helyeznie a hangsúlyt, ha a következő két futamon sem sikerül legyőzniük a Red Bullt. Nem akarja elhagyni a csapatát. 

Fernando Alonso egyre távolabb kerül attól, hogy idén megszerezze pályafutása harmadik világbajnoki címét, hiszen nyolc futammal a szezon vége előtt már 46 pontos lemaradással követi Sebastian Vettelt. Az esélyeit tovább rontja, hogy májusi, barcelonai futamgyőzelme óta egyszer sem tudta a pályán legyőzni a németet.

"Csak Silverstone-ban tudtuk csökkenteni a különbséget, amikor ő kiesett" – nyilatkozta Alonso az újságíróknak a monzai paddockban. "Változtatnunk kell ezen – nagyon boldogok lennénk, ha Monzában és Szingapúrban is előtte tudnánk célba érni."

Alonso bevallotta, amennyiben ezt nem sikerül véghez vinnie, nem sok esélye marad a végső győzelemre. "Ha továbbra sem tudunk előtte végezni, és még nagyobb lesz a hátrányunk, akkor el kell kezdenünk a 2014-es projektre koncentrálni. Már csak hat vagy hét futam lesz hátra, a lemaradásunk pedig óriási lenne."

Alonso nem akarja elhagyni a Ferrarit Forrás: Ferrari

A spanyol ennek ellenére még hisz a bajnoki címben, hiszen úgy véli, a Ferrari hazai versenyén, Monzában végre elkaphatják Vettelt. "Már Spában is sikerült előrelépnünk, és reméljük, hogy továbbra is ebbe az irányba haladunk" – mondta. "A monzai pálya elvileg kedvez nekünk, így minden adott ahhoz, hogy jó hétvégét zárjunk."

Alonso jobban tart a nagy leszorítóerőt igénylő szingapúri pályától, szerinte ott derül majd ki igazán, mennyit javult a Ferrari. A saját teljesítményével mindenesetre az idei szezonban is elégedett, ezért nem érzi bosszantónak a csapat hullámzó teljesítményét. "Ha az ember mindig a maximumot nyújtja, és az autójából és saját magából is kihozza a legjobbat minden alkalommal, amikor a volán mögé ül, akkor elégedett lehet a munkájával" – magyarázta.

Bár az utóbbi hetekben különféle híresztelések röppentek fel arról, hogy az autójával elégedetlen Alonso az idény végén elhagyja a Ferrarit, a csütörtöki sajtótájékoztatón egyértelműen tagadta, hogy ez bármikor is megfordult volna a fejében.

"Ezek csak pletykák voltak" – jelentette ki a spanyol, akinek a nevét a Red Bull-lal is összefüggésbe hozták. "Olaszországban még arról is beszéltek, hogy kihagyom a következő szezont. Még három és fél évig tart a szerződésem a Ferrarival, ezt pedig szeretném tiszteletben tartani, és talán kicsit meg is hosszabbítani. Megpróbálom a világ legjobb csapatánál befejezni a pályafutásomat – ez pedig a Ferrari."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!