Vágólapra másolva!
A csődközelbe került Euskaltel-Euskadit, a baszk nemzeti csapatot vásárolta meg. Valószínűleg Samuel Sanchezt, a 2008-as pekingi olimpia aranyérmesét fogja versenyeztetni.

Fernando Alonso egy profi országúti kerékpárcsapat tulajdonosa lett, amikor megvásárolta az Euskaltel-Euskadi mögött álló vállalatot, a Basque Pro Cycling Team-et (BCPT). Ha a Forma-1-es versenyző nem siet a segítségére, az alakulatnak le kellett volna húznia a rolót, mivel névadó szponzora, az Euskaltel telekommunikációs cég finanszírozási problémák miatt kiszállt a sportból.

A jellegzetes narancsszínű mezéről ismert, 1994-ben alapított Euskaltel-Euskadi nem hivatalosan baszk nemzeti csapatnak számít. A legemlékezetesebb sikerei közé tartozik, hogy a 2003-as Tour de France-on Iban Mayóval megnyerte a híres Alpe d'Huez szakaszt.

Alonso közismerten szeret kerékpározni Forrás: AFP


"Az Euskaltel szeretne köszönetet mondani a Forma-1-es világbajnoknak a létrejött megállapodásért. Nagyra értékeljük azt a tiszteletet, megértést és szeretetet, amelyet Fernando Alonso tanúsított az Euskaltel Euskadi csapat, annak versenyzői és öröksége, valamint saját hobbija iránt" - írták egy közleményben.

Alonso rajongása a kerékpársport iránt közismert, ő maga is szívesen edz bringával. Spanyol sajtóértesülések szerint Samuel Sanchezt, a 2008-as pekingi olimpia aranyérmesét szeretné húzóemberének, de az még nem világos, hogy át fogja-e nevezni a csapatot.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!