Vágólapra másolva!
A brazil elégedett a versenyszimuláció eredményével. Örül, hogy esőben is vezethetett a Belga Nagydíj első edzésnapján, de csapattársa, Fernando Alonso nem feltétlenül akar vizes versenyt.

Felipe Massa elégedetten nyilatkozott a Ferrari teljesítményéről a Belga Nagydíj első edzésnapja után, noha 833 ezredmásodperces hátrányban végzett a legjobb kört futó Sebastian Vettelhez képest. "A versenyszimuláció eredménye azt sugallja, hogy mindenünk adott a tempónkhoz. Meg fogjuk tenni, ami tőlünk telik, hogy harcolhassunk a bajnokság élmezőnyével" - mondta a délutáni edzésen a negyedik helyen végző brazil.

Csapattársa, Fernando Alonso legjobb körideje ezúttal három és fél tizeddel lassabb volt Massáénál, így ő csak a 7. pozícióban zárt. Nem akart jóslatokba bocsátkozni a formát illetően. "Mielőtt bármilyen következtetést levonnánk, meg kell várnunk az autónkkal délután gyűjtött adatok kiértékelését" - nyilatkozta. A tesztprogram kapcsán elárulta, hogy "Felipe és én kipróbáltunk különböző aerodinamikai konfigurációkat, melyek közül az egyik nagyobb, a másik kisebb leszorítóerőre volt hangolva."

Felipe Massa bizakodik Forrás: Ferrari

Alonsónak papíron kedvezhetne, ha az időmérőn és/vagy a futamon esne az eső, mert úgy nem feltétlenül érvényesülne a Red Bull ereje, de a spanyol nem fohászkodik ezért. "Nem tudom, hogy milyen időjárást szeretnék. Való igaz, hogy az eső megkavarhatja a kártyákat, de ilyen körülmények között ugyanannyit lehet veszteni, mint nyerni" - magyarázta.

Massa ugyanakkor örül, hogy az első edzésen belekóstolhatott a vizes viszonyokba. "Ha félig telinek akarjuk látni a poharat, azt mondhatjuk, hogy délelőtt legalább meg tudtunk tenni néhány kört, és ez fontos volt, mert képet kaptunk arról, hogy miképp viselkedik az autó nedves körülmények között, ami Spában mindig fontos" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!