Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője Spában tréfával igyekezett tompítani a Magyar Nagydíj után a Ferrari elnökétől kapott fejmosást, amit egy félreértésnek tulajdonít. Hamiltont tartja a legveszélyesebbnek Vettel címvédésére.

A Magyar Nagydíj után Fernando Alonso szokatlan kritikát kapott a Ferrari elnökétől, Luca di Montezemolótól, aki a csapatra tett, derogálónak tűnő megjegyzései miatt egy hivatalos közleményben utasította őt lojálisabb viselkedésre. A háromhetes nyári szünetből szemlátomást kipihenten Spába érkező Alonso azonban tréfával ütötte el a konfliktust, azt állítva, hogy egyszerű félreértés történt.

"Az elnökünk téves információt kapott. Nem mondtam semmi mást, mint az összes többi versenyen: megvédtem a csapatot, és a saját érdekében igyekeztem jobb teljesítményre sarkallni" - jelentette ki Alonso, diplomatikusan hozzátéve: "(Montezemolo) a Ferrari-család atyja, nagyszerűen képes motiválni minket. Tisztán és világosan az értésünkre adja, hogy mit vár tőlünk."

Alonso egy félreértésnek tulajdonítja a Hungaroring után kapott fejmosást Forrás: AFP

Alonso azt mondta, tisztázta az ügyet Montezemolóval, aki nem vonta kérdőre az őt a rivális Red Bull-lal összefüggésbe hozó híresztelések miatt. "Az elnökünk elég intelligens ahhoz, hogy ki tudja szűrni a pletykákat" - vélte. "A tanulság az, hogy mindent, ami a Ferrarinál történik, felfújnak. Ez a világ legjobb csapata. Amikor kiderült, hogy nem fogok részt venni a fiatalok tesztjén, mert sem a gumikat, sem a beállításokat nem lehet rendesen variálni, mindenhonnan az folyt, hogy Alonso a Ferrari ellen fordult. Azt viszont, hogy Kimi nem megy el tesztelni, mindenki viccesnek találta."

"Erről a jelenségről is beszélgettünk az elnökkel. A versenyhétvégéken három különböző nyelven kell interjúkat adnom, amiből kettő nem az anyanyelvem. Sőt még spanyolul sem beszélek tökéletesen, hiszen északról származom..." - jegyezte meg viccelődve. "Így könnyű félreértésekbe belefutni néha. Inkább a versenyzésre kellene koncentrálnunk."

Hamilton a legveszélyesebb Vettelre

Bár a Ferrari a szezon második negyedében elvesztette a lendületét - az utóbbi öt versenyen csupán 77 pontot gyűjtött, míg a Red Bull 146-ot, a Mercedes pedig 136-ot -, a Sebastian Vettelhez képest 39 pontos hátrányt felhalmozó Alonso azt állította, nem mondott le a vb-címről.

"A világbajnokság nehéz ügy, de továbbra is hinnünk kell benne, hogy megnyerhetjük" - hangsúlyozta. "2010-ben (a Brit Nagydíj után) 47 pont a hátrányunk, Abu-Dzabiba mégis az élen érkeztünk, tavaly pedig Monzában Vettel 39 ponttal volt lemaradva tőlem, de Texasban már ő vezetett. Tehát az utóbbi két-három szezon során láttunk néhány biztató példát. Javítanunk kell az autón, el kell érnünk, hogy bizonyos alkatrészek jobban működjenek. "

Alonso ugyanakkor elismerte, hogy a Ferrari nem áll igazán jól. "Vettel a nagy favorit. Hogy kinek sikerül megszorongatnia? Ez a következő három versenyen kiderül" - vélte. "Szerintem a magyarországi teljesítménye alapján pillanatnyilag még Lewis (Hamilton) tűnik esélyesnek rá, hogy harcolhasson a vb-címért. (Kimi) Räikkönennek is van sansza, mert a Lotus nem koptatja durván a gumikat."

"Bízunk benne, legalábbis ezért dolgozunk, hogy a Ferrari is labdába rúghat majd. Erre a versenyre is változtattunk az autón, de Monzában és Szingapúrban további újításokat fogunk kapni. Ezen a három hétvégén meg kell kapnunk a válaszokat a kérdéseinkre. Mindenesetre szerintem a Mercedes átütő formában van."

Hamilton a Monacói Nagydíj óta 74, míg Alonso csak 61 ponttal lett gazdagabb, amivel csupán ötödik a versenyzők között.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!