Vágólapra másolva!
A finn helye veszélyben lehet az orosz kapcsolatokkal rendelkező Williamsnél, a csapat állítólag Vitalij Petrovval is tárgyal. 

A Valtteri Bottas karrierjét évek óta egyengető Mika Häkkinen elismerte, keményen kell dolgoznia azon, hogy védence „a lehető legjobb helyzetből” vághasson neki a 2014-es idénynek. Az utóbbi hetekben ugyanis világossá vált, hogy Bottas helye nem teljesen biztos a Williamsnél, hiszen a Russian Time nevű GP2-es csapattal is kapcsolatban álló istálló felvette a kapcsolatot a Forma-1-ből tavaly kikerült orosz Vitalij Petrovval.

A Williams rendkívül gyengén szerepel 2013-ban, eddigi egyetlen pontjukat Pastor Maldonado szerezte a Magyar Nagydíjon. A venezuelainak az őt támogató nemzeti olajvállalatnak köszönhetően valószínűleg nem kell tartania attól, hogy elveszíti az állását, ezért Bottas helye kerülhet veszélybe.

Bottasnak még pontot sem sikerült szereznie idén Forrás: Williams

A korábbi kétszeres világbajnok Häkkinen egyébként meg van győződve róla, hogy honfitársa nagyszerű munkát végez, csak a lassú autója miatt ezt nehéz észrevenni. „Szerintem lenyűgöző teljesítményt nyújtott ebben az idényben. Jó kezekben van” – nyilatkozta az orosz Championatnak.

Maga Bottas is tisztában van vele, hogy a Williamsnél nehéz bizonyítania a tehetségét, de szerinte a szezon első fele „nem volt túl rossz” számára. „Nyilvánvalóan nem jelent segítséget” – utalt a gyenge autójára. „Ha folyamatosan a legjobb tíz versenyző között küzdhetnék, talán mindenki láthatná, hogy mire vagyok képes.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!