Vágólapra másolva!
A korábbi versenyző szerint Alonso jobban tenné, ha ahelyett, hogy a Ferrarinál maradna, a Red Bullhoz igazolna, mivel ott megkapná az áhított győztes autót.

Jelzésértékű lehet, hogy a Hungaroringen nyilvánosan együtt mutatkozott Fernando Alonso menedzsere és Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Noha a felek állítják, hogy a megbeszélésükön a Red Bull tehetségkutatójában érdekelt ifjabb Carlos Sainz jövője volt a téma - akinek szintén Luis Garcia Abad a menedzsere -, sokan máris arra gyanakodnak, hogy Alonso a 2016-ban lejáró szerződése előtt elhagyhatja a Ferrarit, és átülhet a Red Bullba, amely az utóbbi években rendszeresen erősebb autót készített, mint jelenlegi csapata.

Gerhard Berger, az egykori osztrák versenyző úgy véli, a kétszeres bajnok Alonsónak az lenne a legjobb, ha feladná a lojalitását, és amennyiben lehetősége van rá, elfogadná a Red Bull ajánlatát.

"Alonsónak cselekednie kell. Három éve vár a vb-címre, és mindannyiszor útjába állt a Red Bull. Mindent meg kell tennie, hogy ott versenyezhessen 2014-ben. A csapatnál adott Adrian Newey zsenialitása, és ez garantálná neki az ütőképes autót" - mondta Berger a Bildnek, aki arra tippel, hogy Alonso szerződésében van valamilyen záradék, amely lehetőséget biztosít a távozására.

Fernando Alonso az utóbbi években hiába üldözte a Red Bullt Forrás: Red Bull

A kétszeres bajnok maga is többször elismerően nyilatkozott Newey-ról, a Red Bull tervezőjéről. Alonso 2010-ben és 2012-ben is az utolsó futamon vesztette el a vb-címet Sebastian Vettellel szemben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!