Vágólapra másolva!
Elfelejtették átállítani a rendszert a versenyre, ezért Alonso háromszor is úgy használta az eszközt, hogy nem lett volna jogosult rá. A Ferrari megúszta 15 ezer eurós pénzbüntetéssel.

A Magyar Nagydíj után vizsgálatot indítottak a sportfelügyelők Fernando Alonso és a Ferrari ellen, mert a spanyol versenyző három alkalommal is úgy használta a DRS-t, hogy nem volt jogosult rá, vagyis a mért pontot egy másodpercnél távolabb haladt az előtte lévőtől.

Utóbb kiderült, hogy az időmérő után a Ferrari stábja elfelejtette átállítani a DRS elektronikáját a versenyre, ami azt jelentette, hogy Alonso a kvalifikációhoz hasonlóan bármikor felnyithatta a hátsó szárnyat a két kijelölt zónában. Nem szándékosan használta az eszközt olyankor, amikor nem lett volna szabad, hanem reflexből megnyomta az aktiváló gombot, ha úgy érezte, egy másodpercnél közelebb van az előtte haladóhoz.

Fernando Alonso (Ferrari) Forrás: Ferrari



A sportfelügyelők úgy döntöttek, hogy mivel Alonsónak egy teljes másodpercnyi előnye sem származott a kihágásból, nem szabnak ki rá büntetést, viszont a csapatát 15 ezer eurós pénzbírsággal sújtották. A Ferrari már a verseny közben észlelte a mulasztást, és onnantól kezdve rádión közölték Alonsóval, hogy mikor használhatja a DRS-t. A csapat úgy érezte, hogy emiatt egyébként Alonso összességében vesztett, ugyanis nem mindig tudta a zónák teljes hosszán használni az előzést segítő eszközt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!