Vágólapra másolva!
A menedzsere állítólag erről tárgyalt a Hungaroringen. Sem Alonso, sem a Red Bull csapatfőnöke nem cáfol határozottan.

„Nem hiszem. Legalábbis nem tudok róla” – ez volt Fernando Alonso szűkszavú válasza arra a kérdésre, hogy a menedzsere valóban érdeklődött-e a Red Bullnál a spanyol világbajnok lehetséges átigazolásáról. Alonso hangsúlyozta, hogy nagyon boldog a Ferrarinál.

Arra a nagyon is konkrét kérdésre, hogy Fernando Alonso is szóba jöhet-e, mint Red Bull pilóta, Christian Horner visszakérdezett: „Miért? Szabadon igazolható?" Alonsóhoz hasonlóan azonban ő sem volt hajlandó egyértelműen cáfolni a hírt, további olajat ontva a tűzre. "A versenyzőkkel folytatott tárgyalások részletei mindig bizalmasak" - jelentette ki. "De gondolhatják, hogy természetesen sok pilóta érdeklődött a felszabadult ülésünk iránt." A ködősítés még gyanúsabb amiatt, hogy Hornert pénteken látták beszélgetni Alonso menedzserével, Luis Garcia Abaddal - igaz, mindketten azt állítják, csak egy másik spanyolról, az ifjabbik Carlos Sainzról volt szó.

Átül Fernando Alonso egy Red Bullba? Forrás: AFP

Az ügyben véleményt nyilvánított Niki Lauda is, aki szerint a történetet azért kezdték el terjeszteni a paddockban, hogy destabilizálják a Ferrarit. „Ez a legnagyobb sületlenség, amit valaha hallottam, egy ostoba pletyka” – mondta Lauda, hozzátéve, hogy köztudott, Alonsót a következő három évre szerződés köti a Ferrarihoz.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali pedig csak annyit mondott: „A pszichológiai játék része ennek a sportnak”.

Fernando Alonso a Magyar Nagydíj után a másodikról visszaesett a harmadikra a világbajnoki versenyben. A spanyol a futam után kijelentette: „Nyilvánvalóan fejlesztenünk kell az autót, és szeretnénk, ha meglenne az esélyünk a világbajnokságra. Az augusztus, négy hét Forma-1 nélkül nagyon veszélyes időszak nektek, srácok. Reméljük, csendes nyarunk lesz”.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!