Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke végre elismerte: azért szerződtették Paddy Lowe-ot, hogy a közeljövőben átvegye tőle a csapat irányítását. Brawn is a németeknél marad, de még nem tudja, milyen szerepkörben.

Miután idén januárban napvilágot látott, hogy a McLaren korábbi technikai igazgatója, Paddy Lowe a Mercedeshez szerződik, rögtön felröppentek olyan híresztelések, melyek szerint ő veszi át Ross Brawn helyét a csapat élén. A Mercedes vezetősége eddig kitért az erre irányuló kérdések elől, csak azt hajtogatták, hogy Brawn a főnök, ezért ő fog dönteni a saját sorsáról. Most azonban végre a csapatfőnök is elismerte: Lowe-ot azért hozták a Mercedeshez, hogy a közeljövőben fokozatosan átvegye az istálló irányítását.

"Nehéz hasonló kaliberű szakembereket találni, ezért egyértelmű volt, hogy Paddyt meg kell szereznünk. A tervünk azonban inkább a jövőre irányult" – nyilatkozta Brawn a Die Welt című német újságnak, utalva arra, hogy Lowe a vártnál korábban megérkezhetett a csapathoz. "Az volt a szándékunk, hogy az én szerepköröm idővel megváltozik az istállón belül, Paddyt pedig egyre nagyobb felelősséggel ruházzuk fel."

Brawn hamarosan háttérbe vonul a Mercedesnél Forrás: Mercedes

"Paddy korábban érkezett, ezért át kell gondolnunk az eredeti terveinket" – tette hozzá Brawn. "Jelenleg ott segít, ahol tud. Már 20 éve ismerjük egymást Paddyvel, bármit meg tudunk beszélni."

Brawn hangsúlyozta, hogy még ő a főnök, és Lowe neki dolgozik, "de valamikor a jövőben ez meg fog változni". "Még hat hónapig fogok együtt dolgozni Paddyvel, talán tovább is. Az átmenet szép lassan fog lezajlani."

A korábban a Ferrari sikereiben is kulcsszerepet játszó szakember még nem tudja, pontosan mikor adja át a stafétabotot Lowe-nak, ahogy azt sem, hogy a jövőben milyen pozícióban fogja segíteni a Mercedest. Csak abban biztos, hogy nem fogja elhagyni az istállót, hiszen szereti az ottani légkört. "Már nagyon várom a következő szezont. A 2014-es év rendkívül izgalmas lesz, hiszen egy teljesen új technológiával kell megbirkóznunk. A Mercedes pedig ígéretes helyzetben van – jól fogunk szórakozni!"

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!