Vágólapra másolva!
Az első lehetőség már a rajtnál meglesz arra, hogy közelebb kerüljön Sebastian Vettelhez – állítja Fernando Alonso. A Ferrari spanyol pilótája az ötödik helyről rajtolhat a Hungaroringen, de elégedett azzal, hogy a korábbi két futamhoz képest kicsit közelebb került a pole-hoz.

Fernando Alonso úgy érzi, minden esélye megvan rá, hogy a Hungaroringen végrehajtsa korábbi tervét, és felzárkózzon a világbajnoki éllovashoz, Sebastian Vettelhez. Az Origo F1Hírek kérdésére, hogy erre mennyire van reális esélye az ötödik helyről rajtolva, miközben a Red Bull világbajnoka éppen csak lemaradt a pole pozícióról, így az első sorból vághat neki a vasárnapi Magyar Nagydíjnak, a Ferrari pilótája azonnal rávágta: "Abszolút!"

"Ha a nyolcadik vagy kilencedik helyről indulnánk, és Sebastian a pole-ból, akkor nem lenne esélyünk elé kerülni, de a rajttal vagy a stratégiával már sikerülhet" - tette hozzá. "Ő a második helyről indul, mi az ötödikről. Az első esélyünk már az első kanyarban meglesz.”

Alonso reálisnak tartja, hogy Vettel előtt végezzen a Magyar Nagydíjon Forrás: AFP

A Ferrari világbajnoka kifejezetten jó hírként értékelte, hogy a silverstone-i 10., és a Nürburgringen elért 8.rajthely után a magyar pályán sikerült elcsípnie az 5. helyet. "Kisebb csodával ért fel, hogy ma ötödikek lettünk, mert ez egy olyan pálya, amely hagyományosan nem fekszik a Ferrarinak a lassú kanyarok miatt” – mondta Alonso. "Aggódtunk, hogy nem leszünk versenyképesek itt, szóval egyelőre nagyon pozitív a hétvége számunkra, és ez arra motivál , hogy a nyár végén győzelemre képes autóval térjünk vissza” – próbálta biztatni a csapatot is a spanyol. A Ferrari pilótája azért hozzátette: „Annak ellenére, hogy nagyon jó kört mentünk ma, nem tagadhatjuk le a tényt, hogy három csapat, a Mercedes, a Red Bull és a Lotus is előttünk van. Ha a negyedik leggyorsabb autóval kell mennünk, az kicsit megnehezíti a helyzetet.”

Alonso elismerte, hogy a Ferrari kicsit elveszett volt Silverstone-ban. A Nürburgringen javult ugyan a formájuk, de még nem voltak elégedettek. "Itt már kicsit boldogabbak vagyunk az eredménnyel" - értékelte az elmúlt hetek fejlődését.

Alonso csapattársa, Felipe Massa is arra panaszkodott az időmérő után, hogy nyilvánvalóan nem a leggyorsabb autóban ülnek. Ő a hetedik helyről rajtol a vasárnapi Magyar Nagydíjon, de abban reménykedik, hogy a versenyen sikerül szépítenie. „Ezen a pályán nagyon nehéz előzni, a verseny azonban hosszú. Nagy forróság lesz, így aztán sok minden megtörténhet” – próbálta optimistán várni a rajtot. „Az időmérőhöz képest javulni szoktunk a versenyen, úgyhogy remélem, most vasárnap is ez történik majd” – tette hozzá Massa.

„Nagyon forró és nagyon nehéz versenyre számítunk holnap. Nem lesz egyszerű felzárkózni, és a gumikat is komolyan megterheli majd az aszfalt hőmérséklete, amely várhatóan több mint ötven fok lesz. Ezért aztán készen kell állnunk minden váratlan helyzetre. Reméljük, azzal, hogy a pálya tisztábbik feléről rajtolunk, esélyünk lesz arra, hogy hozzunk néhány helyet a rajtnál, különösen, mivel a pálya híresen nem kedvez az előzéseknek” – értékelte a szombati napot Pat Fry technikai igazgató.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!