Vágólapra másolva!
Meglátogatta a Ferrari és a maranellói önkormányzat által közösen, a vállalati dolgozók gyerekeinek szervezett tábort. Alonso azt mondja, pont az itt kapott energialöketre volt szüksége, bár egy olasz tévécsatornával közölte, hogy lassan ideje lenne megkezdenie a felzárkózást Sebastian Vettelhez a pontversenyben.

A Ferrari a központjának otthont adó Maranello önkormányzatával együtt évek óta nyári tábort szervez a vállalati alkalmazottak gyerekeinek. A különböző programokkal színesített táborban több mint ötven tanár felügyeli a hatszáz gyereket, és a 2013 Junior Summer Formula helyszínére szerdán ellátogatott a csapat Forma-1-es versenyzője, Fernando Alonso is.

Azt mondja, sok erőt merített a látogatásból. "Ez kiváló energialöket volt, majdnem olyan, mint amilyet a KERS ad a rajtnál! Pont erre volt szükségem a Budapestre utazás előtt" - idézte őt a Ferrari honlapja. Alonsón kívül a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, valamint a vállalat két másik felsővezetője is a látogatók között volt. Felipe Massa eközben a szimulátorban dolgozott.

Fernando Alonso és Luca di Montezemolo a táborozó gyerekek gyűrűjében Forrás: Ferrari

Alonsónak szüksége is van az energiára, ugyanis a szezon felénél 34 pontos a hátránya a tabellát vezető Sebastian Vettel mögött. Tavaly ugyanennyi, tíz versennyel a bajnokság vége előtt 44 pontos előnyben volt német vetélytársával szemben (akit akkor még Mark Webber is megelőzött), de végül mégsem ő, hanem Vettel ünnepelhette a bajnoki címet.

Már többször előhozakodott ezzel a példával, hogy még nincs minden veszve, azonban elismeri, hogy kezd túl nagy lenni a lemaradása. "Meg kell próbálnunk Vettel előtt célba érni" - mondta Alonso a Magyar Nagydíj előtt az egyik olasz hírcsatornának, a TG1-nek. "Kezd túl nagy lenni a ponthátrányom mögötte. Mihamarabb csökkentenünk kell rajta."

A Ferrari versenyzői szerda este érkeztek meg Budapestre repülővel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!