Vágólapra másolva!
A menedzsere határorozottan tagadta, hogy a spanyol a távozáson gondolkozna. Alonso szerint a nürburgringi futam „többé-kevésbé” jól sikerült, de most már muszáj fejlődniük.

Fernando Alonso 2010 óta versenyez a Ferrarinál, s bár egyértelműen a világbajnoki győzelem reményében szerződött a Renault-tól az olaszokhoz, egyelőre várnia kell a harmadik címére. Noha első ferraris évében és 2012-ben az utolsó futamig harcban állt a bajnoki címért, a versenyek többségén lassabb autóban kellett küzdenie, mint a riválisainak, gyakran csak a többiek balszerencséjére támaszkodhatott.

Mivel Sebastian Vettel idén is egyre nagyobb előnyt szerez Alonso előtt, az utóbbi időben felröppentek olyan híresztelések, melyek szerint a spanyolnak elege lett a Ferrari formájából. Idén úgy tűnt, ütőképesebb autóval vághat neki a bajnoki küzdelemnek – Kínában és Spanyolországban nyerni is tudott -, de a legutóbbi futamokon a Ferrarinak nem sikerült tovább fejlődnie.

Alonso kétszer is az utolsó futamon bukta el a címet a Ferrarival Forrás: Ferrari

A Ferrarival 2016-ig szerződésben álló Alonso burkoltan többször is hangot adott az elégedetlenségének, menedzsere, Luis Garcia Abad szerint azonban szó sincs arról, hogy a csapatváltáson gondolkozna. „Ez ostobaság” – nyilatkozta Abad a DPA hírügynökségnek. „Nem javasolnék csapatváltást azért, mert a Ferrarinál nem nyert még címet.”

„A Forma-1 történetében Alonso nyerte a negyedik legtöbb nagydíjat” – tette hozzá Abad, utalva arra, hogy a spanyol pályafutását egy ferraris bajnoki cím nélkül sem lehet eredménytelennek nevezni. „Két világbajnokságot is nyert. Egyes versenyzők úgy vonultak vissza a Forma-1-ből, hogy még futamgyőzelmük sem volt.”

Maga Alonso úgy véli, a Ferrari Silverstone-ban volt a leggyengébb, a Nürburgringen azonban ismét bizakodásra adott okot a teljesítményük. „Németországban többé-kevésbé jó volt az autónk” – nyilatkozta. „Visszatértünk azokhoz a beállításokhoz és aerodinamikai elemekhez, amelyeket a korábbi versenyeken használtunk. Az autónk így ismét normálisan viselkedett, versenyképesebbek voltunk.”

Alonso ettől függetlenül felhívta a figyelmet arra, hogy a Ferrari a májusi Spanyol Nagydíj óta „alapvetően semmit sem javult”, hiszen a fejlesztések nem hozták meg a várt eredményeket. „Monaco óta küszködünk” – jelentette ki. „Az jó, hogy Silverstone után visszatértünk a normális állapothoz, de most már mindenképpen előre kell lépnünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!