Vágólapra másolva!
Bár David Coulthard szerint elvesztegeti a legjobb éveit, ő azt mondja, ha meghosszabbítaná a szerződését, csakis a Ferrarival tenné. Fontosabb számára a megítélés, mint a vb-címek.

Fernando Alonso immár negyedik éve versenyez a Ferrarinál, s bár kétszer - 2010-ben és 2012-ben - karnyújtásnyira került a világbajnoki győzelemhez, a Renault-nál 2005-ben és 2006-ban szerzett címeit egyelőre nem tudta gyarapítani. Mivel 31 éves, David Coulthard szerint elvesztegetheti a legjobb éveit, és már mások is felvetették, hogy jobban tenné, ha megpróbálna átigazolni egy olyan csapathoz, ahol kedvezőbbek az esélyei.

"Alonso már nagyon régóta nem nyert világbajnokságot, és nem azért, mert nem teljesít elég magas színvonalon" - mutatott rá a BBC kommentátoraként dolgozó Coulthard. "Ha ez sokáig így folytatódik, el kell gondolkodni rajta, hogy meddig maradhat a Ferrarinál."

A spanyol azonban annak ellenére kitart a Ferrari mellett, hogy az utóbbi versenyeken úgy tűnik, megint lemaradnak a fegyverkezési versenyben. "Fogalmam sincs, hogy meddig maradok a Forma-1-ben, de ha új szerződést kötök valamelyik csapattal, az csakis a Ferrari lesz" - jelentette ki a Sport Bildnek.

Alonso számára a megítélés fontosabb a vb-címeknél Forrás: AFP

Hozzátette, hogy a megítélését fontosabbnak érzi a vb-címeknél. "Saját magammal és a teljesítményemmel elégedett vagyok" - mondta. Amikor kétszer megnyertem a világbajnokságot, éreztem, hogy komolyan jó versenyzőnek kezdenek tartani. Ma a legjobbak közé sorolnak, pedig azóta nem is szereztem újabb címet."

Ez célzás lehetett a negyedik világbajnoki győzelme felé menetelő Sebastian Vettelre, aki a McLarent irányító Martin Whitmarsh szerint "lenyűgöző pilóta", de "amíg csak a Red Bullnál versenyzett, soha nem fogja megkapni azt az elismerést, amit érdemel." Bár ezt Vettel főnöke, Christian Horner "baromságnak" nevezte, Alonso is odaszúrt a Red Bullnak, hangsúlyozva, hogy a Ferrari több egyszerű csapatnál.

"Az F1 a Ferrari nélkül elképzelhetetlen lenne, ez azonban nem érvényes a többi csapatra, amelyek jönnek-mennek" - vélte. "Az autógyártók beszállnak, aztán kiszállnak. Ugyanez történik egyes magáncsapatokkal és italgyártókkal…"

Alonso kijelentette azt is, hogy nem bánná, ha Vettel lenne a csapattársa, de a Red Bull technikai igazgatóját, Adrian Newey-t szívesebben átcsábítaná a Ferrarihoz. "A legjobb emberekkel szeretnék együtt dolgozni" - ismerte el, "úgyhogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarom nálunk tudni Newey-t."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!