Vágólapra másolva!
Alonso kijelentette, önszántából nem fog elmenni a júliusi gumitesztre, mivel veszélyesnek tartja a Silverstone-ban való körözést. Jenson Button sem látja értelmét a tesztnek.

Bár az FIA megengedte, hogy a csapatok a jelenlegi versenyzőikkel teszteljenek egy napot az eredetileg fiatalok számára meghirdetett teszten, Fernando Alonsónak semmi kedve részt venni a gyakorláson. A spanyol a múlt héten Silverstone-ban csak centikkel kerülte el a Sergio Pérez McLarenjén szétdurrant Pirelli maradványait (videó), és nem szeretné felesleges veszélynek kitenni magát.

"Nem szándékozom ott lenni" – szögezte le. "Nem túl biztonságos ugyanazon a pályán vezetni, ugyanazokkal a gumikkal. Nem érzem a késztetést, hogy elmenjek" – mondta, hozzátéve: ha a csapat arra utasítja, természetesen ott lesz a teszten. A spanyol egyébként nem az egyetlen a mezőnyből, aki mérsékelt lelkesedéssel fogadta az ötletet.

A Pirelli a tervek szerint a jelenlegi keverékű, ám a 2012-es szerkezetre épített gumikat viszi Silverstone-ba, Jenson Button szerint azonban nem sok értelme lesz a tesztnek, ha csak egyetlen keverékkel körözhetnek, és a különböző beállításokkal, illetve fejlesztésekkel nem kísérletezhetnek. Utóbbiról egyébként az FIA által kiküldött felügyelők gondoskodnak majd.

"Ha csak egy féle gumit használunk, akkor az nem nevezhető gumitesztnek, csak egyszerű körözésnek – szóval nem hiszem, hogy részt veszek benne" – mondta. "Már eleget vezettem Silverstone-ban."

A McLaren pilótája szerint sokkal fontosabb lenne a csapat számára, hogy a tesztversenyzők végre a rengeteg szimulátorban eltöltött óra után a pályán is kipróbálják az autót.

"Szívesen részt vennék, ha tényleg tesztről lenne szó… vagy ha a gumikat tesztelnénk." – tette hozzá. "De nem érdekel, hogy egyféle gumival körözzünk egész nap. Egyszerűen nem érdekel."