Vágólapra másolva!
A spanyol egyrészt örült a harmadik helyének, a Ferrari gyenge tempója miatt azonban elkedvetlenedett. A defektet szenvedett Massa annak örült, hogy nem lett súlyosabb baleset a gumiproblémákból.

Fernando Alonso a 10. helyről indulva végül a dobogó legalsó fokán végzett nagyszerű hajrájának köszönhetően. "Mindent egybevetve szerintem ez egy nagyon szerencsés futam volt számunkra. Látván pár másik versenyző gondjait a gumikkal, úgy vélem, akiknek nem volt semmilyen problémájuk, szerencsésnek kell érezniük magukat. Vegyes érzéseim vannak. Örülök a pontoknak, mert egy kicsit ledolgoztunk a hátrányunkból, de látható volt ezen a hétvégén, hogy nem elég jó a tempónk. Bízom a csapatban. Sokat kell dolgozni, de egységesek vagyunk."

A spanyol szerencsésnek érzi magát, hogy megúszott pár veszélyes helyzetet a versenyen, például, amikor épp az orra előtt robbant fel Sergio Pérez bal hátsó gumija. "Két nehéz pillanatot éltem át. Az egyik Sergióval volt, nagyon megijedtem, de szerencsés voltam, mivel elkerültem az ütközést (a leszakadó gumival), talán csak egy centiméterrel. A rajtnál pedig blokkoltak a kerekeim, és majdnem elvesztettem az első szárnyamat" – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Fernando Alonso Forrás: AFP

Csapattársa, Felipe Massa remekül rajtolt, az első körökben a legjobb ötbe verekedte előre magát a 12. rajtpozícióból, de aztán a 10. körben őt is defektet kapott a bal hátsó kerékkel. Neki ráadásul kanyarban szállt el a gumija, ezért meg is pördült, és sok időt vesztett. A brazil szerint szerencse, hogy senki sem szenvedett sérüléseket a defektek miatt, véleménye szerint sokkal súlyosabb következmények is lehettek volna.

"Mázli, hogy minden defektnél a versenyző tovább tudott menni anélkül, hogy ütközött volna. De ha ezek egy kanyarban történtek volna, akkor nagy balesetek is előfordulhattak volna, ami nem túl jó hír. Már Bahreinben is volt két gumiproblémám, és itt is egy. Sok másik autónak is voltak korábban ilyen gondjai, nem ez az első eset. Sokan azt mondják, ez a törmelék vagy a kerékvető miatt alakult így, de ez nem az első alkalom. Számomra ez elfogadhatatlan, valamit tennünk kell a biztonságunk érdekében" – panaszkodott a brazil.

"Nem mentem rá keményen a kerékvetőre. Az egyetlen törmelék, amin átmentem, az Lewis autójáról származott, mert ő volt az első, akinél előjött ez a probléma, de nem emlékszem arra, hogy túl agresszíven támadtam volna a rázóköveket" – tette hozzá Massa.