Vágólapra másolva!
A spanyol csak tizedik lett a silverstone-i időmérőn, és azon kesereg, hogy a Ferrari fejlesztései mostanában nem váltak be. Szerinte a futamon már csak felfelé vezethet az útjuk.

Kiábrándító időmérőn van túl a Ferrari: Felipe Massa már a Q2-ben kiesett Silverstone-ban, és Fernando Alonso sem járt sokkal jobban, hiszen a Q3-ban utolsó lett, így csak a tizedik rajthelyről indulhat a futamon.

A spanyol pilóta elismerte, hogy a csapat "egész hétvégén nem volt versenyképes, és nem szokványos, hogy egy Ferrari nincs benne a Q3-ban." Emiatt a csapat nem kellően hatékony fejlesztési munkáját okolja. "Össze kell szednünk magunkat a rossz szombat után. Az előző négy-öt futamon nem fejlesztettük eléggé az autót, és hiába rendeltünk új alkatrészeket, azok nem megfelelően működtek" - mondta a BBC-nek.

"Muszáj fejlődnünk. Higgadtnak kell maradnunk, pláne most, amikor a dolgok nem alakulnak jól. Olyankor sem szabad hagynunk, hogy elszaladjon velünk a ló, amikor jól megy minden."

Fernando Alonso (Ferrari) Forrás: Ferrari



Twitter-oldalára azt írta, hogy "holnapra nyilván csak javulhatnak." Ami a konkrét célokat illeti, azt mondta, hogy az szimplán a pontszerzés. "Megpróbálunk minél több pontot gyűjteni. Ez egy reális cél, bár talán szomorú." Alonso a silverstone-i időmérőt nevezte a csapat idei legrosszabbjának. A gumitaktikáról azt mondta, hogy azért futotta első Q3-as körét a kemény keveréken, mert azon jól ment az F138 a hétvége korábbi szakaszában.

A tabellán második Alonso hátránya már most 36 pont az éllovas Sebastian Vettelhez képest, riválisa azonban a 3. helyről rajtolhat majd, ezért jó esélye nyílik az előnye növelésére. Massa nem nagyon dédelgethet bajnoki álmokat, és ő is csupán a 12. helyről startolhat.

"Az autó nem úgy működik, ahogy korábban" - panaszkodott. "Montrealban (az előző nagydíjon) gyors volt a futamon, és az időmérőn is jobb volt a tempója, mint itt. Ott ütőképesebbek voltunk, és ez jelenti a legnagyobb aggodalmat."

Massa egyáltalán nem találta a tapadást friss gumikon, és ráadásul pénteken egy baleset, ma délelőtt pedig egy nem tervezett motorcsere is hátráltatta őt.

Pat Fry technikai igazgató az időjárásnak sem örült. "A várva várt napsütés nem melegítette fel annyira a levegőt és az aszfaltot, mint vártuk, és az aszfalt így is inkább hűvös maradt. Ez már a harmadik szabadedzésen is gondot okozott a tapadással, sok versenyző kicsúszott. Az időmérőre csak picit javultak a körülmények, és nem annyit, amennyi javított volna a tapadáson."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!