Vágólapra másolva!
A spanyol tisztában van vele, hogy 36 pontos hátránya miatt ezentúl minden versenyen a maximumot kell nyújtania. Szerinte kedvezni fog a Ferrarinak a silverstone-i pálya.

Fernando Alonso meglehetősen változó formában kezdte a 2013-as szezont: az eddigi hét futamból három nagyon rosszul alakult számára (Malajziában kiesett, Bahreinben 8., Monacóban pedig csak 7. lett), viszont két győzelmet is aratott, kétszer pedig második lett. A spanyol reménykedik benne, hogy a kanadai dobogós helyezése után Silverstone-ban sem pártol el mellőle a szerencse, akkor ugyanis nagyon nehéz helyzetbe kerülne a bajnokságban. Jelenleg a tabella második helyén áll, 36 pontos lemaradással Sebastian Vettel mögött.

„36 pontos lemaradás esetén nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk. Minden hétvégéből a maximumot kell kihoznunk. Nagyszerű lenne, ha Sebastian előtt tudnánk végezni – ha ez nem sikerült, akkor minél kevesebb pontot kell veszítenünk hozzá képest” – mondta a spanyol a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Alonso bizakodva várja a Brit Nagydíjat Forrás: AFP

Alonso tisztában van vele, hogy tetemes hátrányt kell ledolgoznia, ettől függetlenül továbbra is esélyesnek tartja magát a világbajnoki címre. „Tavaly a monzai futam után körülbelül 40 ponttal vezettem Sebastian előtt, de ez sem volt elég. A 36 pontos hátrányom nem ideális, de nem is a világ vége.”

Alonso bizakodva vág neki a hétvégi Brit Nagydíjnak, hiszen a Ferrari az elmúlt években is jól szerepelt ezen a versenyen. A spanyol 2011-ben itt aratta az egyetlen futamgyőzelmét, tavaly pedig a második helyen ért célba Mark Webber mögött. „A pálya kicsit hasonlít a kínaira és a barcelonaira, és az idei autónknak eddig ezek kedveztek leginkább” – utalt a 2013-as győzelmeire.

„Nagy reményeink vannak, de a Red Bull 2009 óta uralja ezt a pályát, mindig erősek voltak itt. A Mercedes is sokat javult – ezen a hétvégén is nagyon szorosak lesznek az eredmények.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!