Vágólapra másolva!
A spanyol élvezte a tiszta versenyzést Montrealban, de bosszantja, hogy a Ferrari a saját dolgát nehezítette meg a gyenge időmérős szerepléssel.

Fernando Alonso négy helyet előrelépve másodikként ért célba a Kanadai Nagydíjon, miután a Ferrari megint rendkívül gyorsnak bizonyult a versenyen. A 6. helyről rajtolva esélye sem volt utolérni Sebastian Vettelt, aki már 36 pont előnnyel vezet előtte a világbajnokságban. Kimi Räikkönent azonban lehagyta a pontversenyben, mert a finn egy problémás verseny után csak 9. lett.

„Örülök a második helynek, de tudjuk, hogy ennél többre is elég lett volna a tempónk – a saját dolgunkat nehezítettük meg tegnap” – utalt az időmérőre. „Legközelebb egész hétvégén jól kell szerepelnünk. Szerintem a versenytempónk nagyon hasonló a Red Bulléhoz, kivéve az első körben – akkor ők a gyorsabbak.”

Alonsónak keményen meg kellett küzdenie a második helyért, többek között Mark Webbert és Lewis Hamiltont is a pályán előzte meg. A futam után elmondta, élvezte, hogy tiszta versenyben mérkőzhetett meg az ellenfeleivel. Ezzel valószínűleg Sergio Péreznek üzent, aki a Monacói Nagydíjon az agresszív stílusának köszönhetően tudott elé kerülni.

Alonso nem tűnt túl boldognak a második hellyel Forrás: AFP

„Jó volt ilyen nagy csatát vívni néhány tehetséges versenyzővel” – mondta. „Ők intelligens pilóták, akik ellen akkor is biztonságban érzem magam, ha 320 km/ó-s tempóval harcolunk egymás mellett. Erről szól az igazi versenyzés – Monaco után jó volt újra ezt látni, ott kicsit más volt a helyzet.”

Alonso arra számít, hogy Silverstone-ban még jobban szerepelhet, mert az angol pálya jobban igénybe veszi a gumikat, márpedig a Ferrari általában a Red Bullnál kíméletesebben bánik a Pirellikkel. A Ferrari másik versenyzője, Felipe Massa is remek versenyt tudhat maga mögött, neki a 16. rajthelyről számos csata után a 8. pozícióban sikerült végeznie, megelőzve a fékjeivel küszködő Räikkönent is.

„Nagyon elégedett vagyok a mai versenyemmel, a rajttól a célig harcolnom kellett. A tegnapi kicsúszásom után tudtam, hogy a 16. helyről nem lesz könnyű versenyem. Ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy jó az autóm, ezért támadó hozzáállással versenyeztem, és sikerült néhány szép előzést bemutatnom.”

Massa úgy érzi, egy jobb stratégiával előrébb is végezhetett volna. „Gondjaim voltak a gumikopással, ezért értékes időt vesztettem (Adrian) Sutil mögött. Szerintem nyertem volna még egy-két pozíciót, ha a közepes gumikból használtam volna két szettet.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!