Vágólapra másolva!
Bangkok történelmi negyedében – a verseny tervezett helyszínén – betiltották az autóversenyzést, így elképzelhető, hogy mégsem rendeznek Thaiföldi Nagydíjat 2015-ben.

Thaiföld évek óta tervezi, hogy a közeljövőben Forma-1-es nagydíjat rendez, már Bernie Ecclestone-nal is komolyan tárgyaltak a lehetőségről. Először a 2014-es debütálást célozták meg, tavaly azonban úgy nyilatkoztak, csak 2015-ben lenne reális esély a futam megrendezésére.

A legutóbbi hírek alapján azonban elképzelhető, hogy az országnak hosszabb távon kell lemondania a futamról. A tervek szerint a mezőny a főváros, Bangkok történelmi negyedében versenyzett volna, a hatóságok azonban betiltották az autóversenyzést ebben a városrészben.

„A törvény május 16-án lépett érvénybe. Bangkok belvárosában betiltották az autóversenyzést az ott található művészeti és kulturális emlékek miatt” – nyilatkozta a várostervezési részleg igazgatója, Kriangphon Pattanarat, aki egyébként korábban bizakodóan nyilatkozott a Thaiföldi Nagydíj megvalósításáról.

Arról egyelőre nincs hír, hogy más thaiföldi helyszíneken fontolóra veszik-e a verseny megrendezését.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookonis!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!