Vágólapra másolva!
A spanyol továbbra is abban bízik, hogy a szerencse forgandó. Úgy érzi, idén is pechesebb volt Vettelnél.

Fernando Alonso az első hat verseny alatt kettővel több pontot gyűjtött, mint tavaly, ám míg akkor vezetett az összetettben, most 29 pontos hátránnyal csak a harmadik helyen áll Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mögött. Mivel úgy érzi, pechesebb volt Vettelnél, bízik benne, hogy előbb utóbb vetélytársát is utoléri a balszerencse.

"Mindenkinek vannak peches versenyei, úgyhogy neki is lesznek" - mondta Alonso. "A monacói balesettel Kiminek is kijutott, így tőle már csak öt pontra vagyunk. Sebastian sem fogja megúszni, és akkor maximálisan ki kell majd használnunk a lehetőséget."

A Ferrari spanyol versenyzője azt hozta fel példaként, hogy ő Malajziában kiesett, miután a rajtnál hátulról Vettelnek ütközött, a címvédő viszont Barcelonában simán átvészelt egy hasonló incidenst.

"Az első kanyarban már sok koccanást láttunk. Legutóbb, Barcelonában (Lewis) Hamilton és Vettel autója ért össze, de nem történt semmi" - mutatott rá. "Én viszont Malajziában kiestem, ami nagyon balszerencsés volt." A bahreini problémájáról pedig hozzátette: "Olyan előfordul, hogy a DRS nem nyílik fel, az viszont szinte soha, hogy nem csapódik vissza, tehát azzal is pechesek voltunk."

Vettelnek csak egyszer volt több pontja a szezonnak ebben a szakaszában, mint most: 2011-ben, amikor az első hat futamból ötöt megnyert, 143-at szerzett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!