Vágólapra másolva!
A brit nem ért egyet azzal, hogy a Monacói Nagydíjon mindig a legjobb versenyzők szerepelnek jól. Szerinte Alonso pont az intelligenciája miatt veszített több helyet a versenyen.

Fernando Alonso önmagához képest szokatlanul gyengén versenyzett a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon: a 6. helyről rajtolva többen is megelőzték, és csak úgy tudott hetedikként célba érni, hogy a verseny vége felé az előtte haladó Sergio Pérez és Kimi Räikkönen összeütközött. A spanyol a verseny után elmondta, egyszerűen nem volt elég jó a Ferrari tempója, és a csapat azóta sem tudja, ennek mi volt az oka.

Jenson Button viszont úgy véli, a kétszeres világbajnok versenyét leginkább az hátráltatta, hogy a bajnokságra gondolva megpróbált óvatosan vezetni, és elkerülni az esetleges kieséssel járó incidenseket. Ő nem feltétlenül ért egyet azzal a széles körben elterjedt véleménnyel, hogy Monacóban a legjobb versenyzők szerepelnek a legsikeresebben. "Az időmérőn talán előnybe kerülhetnek, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a versenyen is így van" - nyilatkozta a Sporting Life-nak. "Szerintem a bátrak azok, akik mindig jól teljesítenek Monacóban. A bátorság azonban könnyen átmehet valami másba."

A versenyen főleg Sergio Pérez mutatott be vakmerő manővereket, csapattársához hasonlóan Alonsót is az alagút utáni sikánnál próbálta megelőzni. Alonso átvágott a sikánon - állítása szerint azért, hogy elkerülje az ütközést -, de később át kellett adnia a helyét a McLarennek. Button szerint ennél az esetnél is jól játszott, hogy Alonso nem hajtott keményen a versenyen, inkább a biztos pontszerzésre törekedett.

Forrás: Ferrari

"Fernandót sokan a legjobb versenyzőnek tartják, mégis visszafelé haladt Monacóban. Csak olyan mozdulatokat tett, amelyeket helyesnek érzett, de ez negatívan hatott a teljesítményére. Azért tudták őt megelőzni a többiek, mert nem a határon vezetett. Nekem is azért sikerült elmennem mellette, mert először kívülről próbálkoztam, aztán belülről bújtam be mellé."

Alonso még így is jobban járt, mint Räikkönen, akit Pérez egy hasonló manőverrel próbált megelőzni a sikánban. A finn megpróbálta kivédeni az előzést, de Pérez nem hagyta magát, az eset pedig ütközéssel zárult - Räikkönen csak a 10. helyen végzett, a mexikói pedig kiesett.

"Fernando nyilvánvalóan a bajnoki címért harcol, és ez a vezetési stílusán is meglátszott" - mondta Button. "Látható különbség van azok között, akik csak az adott futamon akarnak jól teljesíteni, és akik 19 versenyben gondolkoznak. Fernando intelligens versenyző, de valószínűleg pont ezért esett vissza Monacóban."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!