Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője nem tartja valószínűnek a győzelmet Monacóban, arra viszont képesnek érzi magát, hogy a futamon megelőzze Vettelt és Kimi Räikkönent. Felipe Massa elmagyarázta, hogy mi okozta a szombat délelőtti balesetét.

Nem sikerült jól Fernando Alonso időmérője Monacóban, a Ferrari versenyzője csak hatodikként végzett. Az előtte lévő Kimi Räikkönentől ugyan csak két ezredmásodperc választotta el, a 4. helyezett Mark Webberhez képest viszont már 0,6 másodpercre rúgott a hátránya. Ennek egyik oka az lehetett, hogy a hűvös időben nem tapadtak rendesen az első gumijai, a tévéfelvételeken ugyanis látszott, hogy az abroncsok felmelegítése érdekében többször is durván rángatta a kormányt.

A spanyol nem számít rá, hogy a futamon megküzdhet az időmérőt uraló Mercedesekkel, azt azonban lehetségesnek tartja, hogy a bajnokságban előtte állók előtt érjen célba - Sebastian Vettel a 3., Räikkönen az 5. helyről fog rajtolni.

"Nem ez a legjobb kvalifikációs eredmény, ha a győzelemért akarunk harcolni. A Forma-1-ben nincs lehetetlen, de nagyon valószínűtlen, hogy holnap a győzelemért küzdhetünk majd" - nyilatkozta. "A második célunk az, hogy a fő bajnoki vetélytársaink, azaz Kimi és Sebastian előtt érjünk célba. Ez talán lehetséges lesz. Egy rajtsorból indulok Kimivel, és Sebastian is csak egyetlen sorral van előttem, tehát egy jó rajttal, valamint helyes stratégiával megelőzhetjük őket."

Alonso hatodik lett az időmérőn Forrás: Ferrari

Alonso mindenképpen jobban járt, mint csapattársa, Felipe Massa, aki részt sem vehetett az időmérőn délelőtti balesete miatt. A brazil a célegyenes végén ripityára törte az autóját, s bár a Ferrari abban bízott, hogy a Q1 utolsó néhány percére összerakják, a szerelők igyekezete ellenére Massa mégsem hajthatott pályára.

"Rendben vagyok, csak néhány izom merev a nyakam körül. Fékezéskor ráhajtottam egy bukkanóra, amitől kicsit mindkét első kerék felemelkedett, és utána mindkettőt állóra fékeztem. Ilyenkor nem kanyarodik az autó, emiatt csapódtam a bal oldali palánknak" - magyarázta Massa a balesetét.

"Ez volt a legrosszabb hely, ahol előfordulhatott egy ilyen probléma. Láttam, hogy eléggé megsérült az autó, a felfüggesztése, így tudtam, hogy nem lesz egyszerű később a pályára hajtani. Mindent megtettünk, amit lehetett."

Massának az utolsó helyről kell majd rajtolnia, ha mások nem kapnak büntetést.