Vágólapra másolva!
A csapat gyorsnak tűnik Monacóban, és az összes tervezett feladatot elvégezték az első edzésnapon. Massa elismeri, hogy nyers erőben jobbnak tűnik a Mercedes, de szerinte a Ferrari tudja, mi kell a legyőzésükhöz.

A két monacói szabadedzés nagyjából hasonló képet festett a csapatok erőviszonyáról: egy mért körön összességében a Mercedes tűnt a legerősebbnek, üldözőik közül pedig a Ferrari. A maranellói csapatnál úgy vélik, sikeresen teljesítették a kitűzött feladatokat. "Örülök, hogy az összes tervezett programot elvégeztük, amit nem lehet mindig előre biztosra venni, hiszen itt bármi megtörténhet" - nyilatkozta Fernando Alonso.

"Délelőtt az autó beállításaira összpontosítottunk, hogy hozzáigazítsuk a lassú, kanyargós részekhez, amelyek ezt a pályát jellemzik" - részletezte a programot Stefano Domenicali csapatfőnök. "A második tréningen a két gumikeverék összehasonlításával foglalkoztunk, és sikerült sok hasznos adatra szert tennünk, amelyeket este, illetve holnap ki fogunk elemezni."

A helyszínen csütörtökön még nem volt velük Pat Fry technikai igazgató, akit a Spanyol Nagydíj idején kellett kórházba szállítani vakbélgyulladás miatt, de a nagydíj további részére visszatér a csapathoz.

Forrás: Ferrari

Fernando Alonsónál ma csak Mercedest vezető pilóta volt gyorsabb Monacóban, és tőle csapattársa, Felipe Massa sem maradt el sokkal, a brazil hátránya mindkét edzésen egy tizedmásodperc környékén volt.

"Jól indult a hétvége, az autó megfelelően viselkedett, és sikerült jó tempót felvennem" - mondta Massa. "Megpróbálunk a helyes irányba továbbmenni, mivel itt létfontosságú, hogy az autó az időmérőn is versenyképes legyen, és a futamon is következetesen teljesítsen."

"A Mercedes megmutatta, hogy (a nyers tempója) gyorsabb, és nem lesz könnyű megverni őket az időmérőn, de biztos vagyok benne, hogy megvan nálunk az, ami ahhoz kell, hogy felvegyük velük a harcot."

A Mercedesnél elismerték, hogy bár jó az egykörös tempójuk, a hosszabb etapokon ugyanúgy gondjaik lehetnek, mint az előző versenyeken. A legjobb szektoridők alapján egyébként Alonso a kör első kétharmadában képes tartani a lépést Rosberggel és Hamiltonnal - az első szektorban mindkettejüket verte is -, hátrányba az utolsó részen kerül velük szemben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!