Vágólapra másolva!
A barcelonai futam győztese elvileg szabályt szegett azzal, hogy a levezető körében elfogadott egy felé nyújtott spanyol zászlót, de a sportfelügyelők egy korábbi esetre hivatkozva nem büntették meg érte.

Fernando Alonso kitörő örömmel ünnepelte idei második futamgyőzelmét, melyet hazai közönsége előtt, Barcelonában aratott. A levezető körben - csakúgy, mint a tavalyi valenciai sikere után - felé nyújtottak egy spanyol zászlót, amit rövid időre megállva magához vett, és azzal a kezében hajtott vissza a bokszutcába.

Alonso a zászló elfogadásával megszegte a Sportszabályzat 43.3-as cikkelyét, a sportfelügyelők ezért be is idézték a verseny után, amiért "átvett egy tárgyat a verseny befejezése után". Az eset megvitatása után azonban úgy határoztak, nem érdemel szankciót, mert hasonló kihágásért előzőleg sem büntettek. A hivatalos közlemény szerint a sportfelügyelők "következetesek akartak lenni, miután hasonló körülmények között egy korábbi esetben is így határoztak."

Alonso egyébként pályafutása során már harmadszor nyerte meg a hazai versenyét, bár tavaly Valenciában nem a Spanyol, hanem az Európa Nagydíjon diadalmaskodott. A kétszeres világbajnok elmondta, a lelátókon lengetett rengeteg spanyol zászló látványa erőt ad neki, és a harmadik hazai sikere után is olyan érzések kavarogtak benne, mintha először nyert volna.