Vágólapra másolva!
A spanyol magabiztos győzelmet aratott Barcelonában, de azt állítja, még mindig nem elégedett az autója teljesítményével. A harmadik helyezett Massát továbbra is bosszantja a rajtbüntetése, de a harmadik hellyel is boldog.

Fernando Alonso idei második győzelmét aratta a Spanyol Nagydíjon, a sanghaji diadalához hasonlóan ezúttal sem fért kétség a sikeréhez. A Ferrari ismét bebizonyította, hogy a gyengébb időmérős teljesítményüket kompenzálni tudják a nagyszerű versenytempójukkal: Alonso az ötödik helyről indulva nyert, Felipe Massa pedig a kilencedikről a harmadik pozícióba jött fel a futam végére.

Alonso szokásához híven nagyszerűen kapta el a rajtot, a 3-as kanyarban egymás után előzte meg Kimi Räikkönent és Lewis Hamiltont. A négykiállásos taktikával versenyző spanyol egy körrel előbb kerített sort első kerékcseréjére - mint később kiderült, ekkor defektet is kapott -, mint az első két helyen autózó Nico Rosberg és Sebastian Vettel, és ezzel sikerült is átvennie a vezetést. Ettől kezdve csak a három kiállással próbálkozó Räikkönen jelenthetett volna veszélyt a győzelmére, de a gumikkal megint remekül bánó Lotus tempója ezúttal csak a második helyre volt elég.

Bár Alonso mintegy 10 másodperccel Räikkönen előtt ért célba, szerinte a Ferrari a tempót tekintve még mindig elmarad a közvetlen riválisaitól. "Nem vagyunk elégedettek ezzel a teljesítménnyel, a következő futamokon egy agresszív fejlesztési csomagra lesz szükségünk" - nyilatkozta a spanyol a győzelem után, majd hozzátette, az istálló azért tud mégis a győzelemért harcolni, mert a futamon minden területen remek munkát végeznek.

Forrás: AFP

"Vasárnap nyilvánvalóan ütőképes a csapatunk" - mondta Alonso, aki feljött a bajnokság 3. helyére, és jelenleg 17 ponttal marad el Vettel mögött. "Egy körön nem mi vagyunk a leggyorsabbak, talán a futamon sem mi futjuk a leggyorsabb köröket, de fantasztikusak a bokszkiállásaink, a rajtjaink, és a gumikopást is jól kezeljük. Az összes hozzávaló megvan ahhoz, hogy a bajnoki címért harcolhassunk."

A Spanyol Nagydíjon másodszor győzelmet arató Alonso szerint az idei Ferrarival nagyobb esélye van a bajnoki címre, mint az előző három évben. "Az autó teljesítményét tekintve talán így van, bár 2010-ben is nyernem kellett volna, amikor Seb (Vettel) előtt nyolcpontos előnnyel érkeztem fel Abu-Dzabiba" - magyarázta. "A mostani csomagunk még mindig nem a leggyorsabb, de dolgozunk rajta."

Nagyszerű versenyt futott Massa is, aki még a futam után is a szombaton Mark Webber feltartásáért kiosztott rajtbüntetése miatt bosszankodott. Szerinte jobb rajthelyről még közelebb kerülhetett volna csapattársához. "Megpróbáltam agresszívan vezetni, és megelőzni a többieket, vagy eléjük vágni azzal, hogy korábban álltam ki a bokszba" - mondta a brazil, aki idén először állhatott fel a dobogóra.

Massa az utolsó etapban folyamatosan közeledett Räikkönenhez, végül azonban kopni kezdtek a gumijai, így lemaradt tőle. "Talán lett volna lehetőségem arra, hogy harcoljak Kimivel, de végül is így nagyszerűen alakult a futam, remek munkát végeztünk" - nyilatkozta. "Az autóm fantasztikusan működött ezen a pályán, s bár a gumikopást nem tudtuk olyan jól kezelni, mint a Lotus, megtettük, amit lehetett. Azt a teljesítményt nyújtottuk, amire már pénteken is számítottunk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!