Vágólapra másolva!
Azt mondja, a Ferrari úgyis vasárnap szokott a legerősebb lenni. Massa viszont többet várt a 6. helynél, ráadásul utólag hátrébb is sorolták.

Egyetlen ezredmásodperc választotta el egymástól a Ferrari két versenyzőjét a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, de csak az 5-6. rajtkockát tudták megszerezni, kereken fél másodperccel lemaradva a Mercedesét zsinórban másodszor a pole pozícióba kormányzó Nico Rosbergtől. Bár hazai közönsége előtt Fernando Alonso a szabadedzések alapján akár az első helyben is reménykedhetett volna, és pénteken a kedvező rajtpozíció fontosságáról beszélt, azt állítja, nem csalódott.

"Azt hiszem, ez volt a legtöbb, amit elérhettünk" - mondta. "Az időmérőn ma sem vehettük fel a versenyt a Mercedesszel, zsinórban harmadszor lett övék a pole. Tisztában vagyunk vele, hogy a mi erősségünk inkább a versenytempó, tehát ki kell várnunk a holnap kínálkozó lehetőségeket."

Alonso - akit Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is megelőzött - hozzátette, hogy bár erőt merít a spanyol szurkolók támogatásából, az autója ettől még nem lesz gyorsabb. "Jó rajtra és első körre, aztán jó stratégiára lesz szükségünk, mert a gumikopás ismét durvának ígérkezik. Ez fontos tényező lesz, úgyhogy meg kell birkóznunk vele" - mutatott rá.

Forrás: AFP

"Magabiztos vagyok. Az autónk tegnap erősnek tűnt, és én is versenyképesnek éreztem magam. Hagyományosan a vasárnap a legjobb napunk a hétvégén, ezért nincs rá ok, amiért holnap ne állhatnék fel a dobogóra. Ennél azonban többre vágyunk, úgyhogy majd meglátjuk, mit tudunk összehozni."

Felipe Massa megnyerte az utolsó szabadedzést, és a Q3-ban is ő érte el a legjobb részidőt a pálya középső szektorában, végül azonban be kellett érnie a 6. hellyel. Ráadásul az autója 4 km/ó-val lassabb az egyenesben, mint Alonsóé, ami vasárnap megnehezítheti számára az előzéseket.

"Nem vitás, hogy kicsit többet vártam" - ismerte el. "Mindenképpen arra számítottam, hogy az első három hely valamelyikéért küzdhetek majd, miután délelőtt én voltam a leggyorsabb, és az autóm gyorsnak tűnt. A többiek azonban nagyobbat léptek előre, vagyis délelőtt valószínűleg óvatosabbak voltak, az időmérőre tartogatva a lapjaikat."

"Azt tudtam, hogy a Mercedes erős lesz itt, mert a téli (teszteken) is nagyon gyorsak voltak. Ezen a pályán jól szerepelhettek az időmérőn, de a versenyben nem vagyok biztos."

Massát a sportfelügyelők utólag 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért a Q2-ben feltartotta Mark Webbert, így végül csak a 9. kockából vághat majd neki a futamnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!