Vágólapra másolva!
Úgy véli, hogy 2007 óta mindketten sokat fejlődtek, ezért jobb csapattársak tudnának lenni, mint hat éve, amikor egyetlen szezon alatt megromlott a viszonyuk a McLarennél. Hamilton mentálisan is erősödött.

A 2007-es idény tökéletes példával jelezte, hogy a Forma-1-ben nem lehet két dudás egy csárdában: a McLaren abban az évben vadonatúj versenyzőpárossal vágott neki a szezonnak, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, valamint az akkor még újonc Lewis Hamiltonnal.

A két kiválóság munkakapcsolata nem sokáig volt harmonikus, ráadásul a spanyol a csapattal is összetűzésbe keveredett. Alonso a Brit Nagydíjon nehezményezte, hogy alapból nem ő kapta a kedvezőbb taktikát, s később talán emiatt bukta el a győzelmet, a magyarországi időmérőn pedig emlékezetes módon feltartotta a kerékcserére érkező csapattársát, hogy az ne tudjon időben felérni a mért körére. Az első lövést viszont még Hamilton adta le Monacóban, amikor a McLaren parancsával ellenkezve megtámadta az élen haladó Alonsót. Nem is csoda, hogy mindössze egy éven át voltak csapattársak.

Hamilton azonban úgy érzi, hogy érettebb fejjel jobban kezelnék a helyzetet, mint hat éve. "Biztos vagyok benne, hogy most, miután idősebb lettem, más lenne a kapcsolatunk" - nyilatkozta a Daily Mailnek. "Lennének feszült pillanatok köztünk, mivel mindketten gyorsak vagyunk, és csak nagyon kevés választana el minket. De mindketten sokat fejlődtünk, és úgy gondolom, mostanra sokkal jobb lettem a csapattársi viszonyok kezelésében. Minden a versenyzőkön múlik." A kapcsolatuk egyébként sokat javult 2007 óta, kölcsönös tisztelettel beszélnek egymásról - ez főleg annak köszönhető, hogy a spanyol elsősorban a McLarenre haragudott meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hamilton azt mondta, szerinte Sebastian Vettel és Alonso viszonya már korántsem lenne ennyire jó. Ő mindenesetre elfogadná csapattársának a németet. "Azt hiszem, Sebastiannal is tudnék együtt vezetni, csak nem tekerném le a fordulatszámot" - utalt arra, hogy a német az idei Malajziai Nagydíjon nem tartotta be a Red Bull utasítását, és megelőzte csapattársát.

A brit pilótát az utóbbi években egyre több kritika érte az agresszív vezetéséért, illetve a pályán kívüli viselkedéséért, de ő most már képes szenvtelenül tűrni a bírálatokat. "Úgy gondolom, vastagabb lett a bőr az arcomon. Eleinte könnyen megsértődtem, de most már kiegyensúlyozottabb vagyok, mert lelkileg sokat erősödtem" - közölte.

Kritikusai közé tartozik időnként a háromszoros világbajnok, Jackie Stewart is, Hamilton azonban azt mondja, amikor honfitársa róla beszél, azt "egyszerűen csak tréfának veszi."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!