Vágólapra másolva!
Peter Sauber szerint a mexikói elsősorban azért küszködik, mert nem jutott elég tesztlehetőséghez. Nico Hülkenberg munkájával elégedett a csapat.

Nehezen indult a 2013-as szezon a Forma-1 újoncainak, az öt fiatal versenyző közül egyelőre senki nem tudott pontot szerezni. Különösen sok kritika érte a Sauber 21 éves mexikói versenyzőjét, Esteban Gutiérrezt, aki tempója alapján bőven elmaradt csapattársától, Nico Hülkenbergtől, és több incidensbe is keveredett.

A svájci Blick ezért már azt kezdte el találgatni, a Sauber kire cseréli le Gutiérrezt az idény hátralévő részében. A legesélyesebbnek a csapattól tavaly elküldött Kobajasi Kamuit, Sébastien Buemit és a svájci GP2-es tehetséget, Fabio Leimert tartják. A csapat alapítója és korábbi csapatfőnöke, Peter Sauber azonban kijelentette, nem gondolkoznak Gutiérrez elküldésén.

"Természetesen nem vagyunk elégedettek az eddigi eredményeivel, és ő sem az. Négy verseny után azonban még nem kezdünk el a versenyzők sorsáról tárgyalni" - magyarázta a svájci. "Esteban a csapat teljes támogatását élvezi, így a tehetsége hamarosan az eredményekben is megmutatkozhat. Nem a semmiért támogattuk őt éveken keresztül."

Sauber szerint az újonc pilóták főleg azért küszködnek, mert a tesztkorlátozások miatt túl kevés tapasztalattal érkeznek a Forma-1-be. "Alig vezettek F1-es autót, mielőtt versenyezniük kell velük" - mondta. "Ezért tetszett az az ötlet, hogy az újoncok péntek délelőtt egy extra szett gumit kapjanak. Így több kört tehetnének meg. Ez persze nem oldaná meg teljesen a problémát, de segítene."

Úgy tűnik, a svájci hiába reménykedett, ugyanis ma kiderült, hogy nem csak az újoncok, hanem az összes csapat több gumit használhat el a Spanyol Nagydíj pénteki napján. Amíg Gutiérrez magára nem talál, a Sauber Nico Hülkenberg teljesítményében reménykedhet. A német eddig kétszer tudott pontszerző helyen célba érni, a bajnokság 14. helyén áll. Sauber szerint csak a csapaton múlik, hogy rendszeresen a legjobb tíz között végezzen.

"Ő pontosan azt nyújtja, amit vártunk tőle" - mondta a Blicknek. "Nem csak gyors, de kiegyensúlyozottan is versenyez, a mérnököket pedig értékes információkkal látja el."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!