Vágólapra másolva!
Bahreinben ismét gyorsnak tűnnek, de a pénteken kipróbált új fejlesztésekről még nem tudják eldönteni, hogy érdemes-e bevetni azokat a versenyen is.

A Ferrari a pénteki edzésnap alapján a Bahreini Nagydíjon is labdába rúghat majd a győzelemért folytatott harcban, mert bár Fernando Alonso a közepes keverékű gumikon mindössze 7 ezredmásodperccel ért el jobb időeredményt, mint a keményeken, így csak 4. lett, ennek elsősorban a forgalom volt az oka.

"Viszonylag elégedett vagyok az autó viselkedésével. Nem akadt nagyobb gondunk, s ami még fontosabb, az F138-on nem kellett radikális változtatásokat végeznünk, hogy ehhez a pályához, a hosszú egyenesekhez és a lassú kanyarokhoz igazítsuk" - mondta. "Az első benyomásaim pozitívak, és szerintem holnap az élmezőnyben lehetünk, amelyet csupán 2-3 tizedmásodperc fed le."

A Ferrari ma több újítást is kipróbált a pályán, de még nem mindegyikkel kapcsolatban biztos, hogy már ezen a hétvégén bemutatkoznak élesben is. "Még nem döntöttük, el, hogy bevetjük-e a délelőtt kipróbált aerodinamikai frissítéseket" - ismerte el a hivatalosan 200. F1-es rajtjára készülő Alonso. "Egyelőre nem világos, hogy mennyire működtek jól délután."

Forrás: Ferrari

Felipe Massa, aki a délelőtti edzést megnyerte, érdekes módon annak ellenére a közepes gumikon érezte jobbnak az F138 viselkedését, hogy azokkal ő is csak a 6. helyre kormányozta az autóját. "Ma minden jól ment, még ha pillanatnyilag nem is könnyű megítélni, hogy vasárnap mennyire leszünk erősek" - ismerte el. "Az autónk balansza megfelelő, bármilyen körülmények között jól viselkedett, még ha a gumikopással küszködtünk is kissé, különösen a hátsókéval."

"Teljesen normális, hogy ilyen nagy hőségben jelentős a kopás, de ezen a téren még sok teendőnk lesz, ha fel akarunk készülni a versenyre."

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elárulta, hogy a csapatnak nem minden új fejlesztést sikerült elég alaposan letesztelnie. "A délutáni edzésen a kemény gumikon jó volt az autónk balansza, a közepessel viszont kicsit nehezebben boldogultunk" - tette hozzá.