Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői is meglepődtek, mennyivel másképp viselkedett a két gumikeverék a Kínai Nagydíj szabadedzésein. Mindketten pozitívan értékelték a pénteki napot.

A pénteki szabadedzések alapján úgy tűnik, Felipe Massa a Kínai Nagydíjra is nagyszerű formában érkezett. Bár az első edzésen csak a 7. helyet tudta megszerezni, délután megtáltosodott, és a lágy gumikon ő futotta meg a legjobb köridőt. Csapattársát, a harmadik helyen végző Fernando Alonsót ráadásul több mint 4 tizeddel előzte meg.

"Ma azonnal éreztem, hogy jó az autónk, bár először nem voltam teljesen elégedett a közepes gumik teljesítményével" - nyilatkozta Massa az edzések után. "Délelőtt nem voltunk olyan gyorsak, mint a riválisaink, bár az időeredményeink így is jók voltak. A lágy abroncsokon sokat javult az autóm, így megfuthattam a nap leggyorsabb körét."

A versenyzők többségéhez hasonlóan a brazil is kiemelte, mekkora különbséget tapasztalt a Sanghajban használt közepes és lágy keverékű gumik között. "Nagyon érdekes volt, mintha két különböző autót vezettem volna" - magyarázta. "A gumikopás nem volt túlzott, de a stratégiánk kiválasztásánál fontos tényező lesz, hogy a lágy gumik sokkal gyorsabban elhasználódnak, mint a közepesek."

Forrás: Ferrari

Massa hozzátette, a Ferrari Sanghajban is ütőképesnek tűnik, "és mindig keveréken jól vezethető." Csapattársa is elégedetten nyilatkozott a pénteki edzésekről, ő azért is bizakodó, mert szombaton a délutánihoz hasonló körülményekre lehet számítani, ez pedig kedvezhet a Ferrarinak.

"Összességében pozitív érzésekkel zárom a napot" - nyilatkozta, majd ő is a taktika fontosságára hívta fel a figyelmet. "A gumik ezen a nagydíjon is kulcsszerepet kapnak, hiszen a hosszú etapokon gyorsan elhasználódnak. Jó stratégiát kell választanunk vasárnapra, és azt is el kell döntenünk, hogy a délelőtt kipróbált elemek közül melyiket szereljük fel az autónkra."

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elárulta, a pénteken bevetett fejlesztések pozitív változást hozhatnak az F138 működésében. "Délelőtt a Sanghajba hozott aerodinamikai fejlesztéseink kielemzésére koncentráltunk" - mondta. "Az első jelek arra utalnak, hogy az újítások a várakozásainknak megfelelően működnek, de a pontosabb eredmények érdekében még részletesen ki kell elemeznünk az adatokat."