Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali szerint Alonso hamar összeszedi magát múltkori kiesése után, és újra csúcsformában lesz. Szerinte nem biztos, hogy a spanyol a mezőny legjobb versenyzője, Vettelt is hasonlóan nagyra értékeli.

Fernando Alonso számára nem alakult tökéletesen a 2013-as idény kezdete: Felipe Massa eddig mindkét időmérő edzésen gyorsabbnak bizonyult nála, s bár Melbourne-ben nagyszerű versenyzés után a második helyen ért célba, Malajziában egy rajtnál elkövetett hiba miatt kiesett. A spanyol így két futam után csak a 6. helyen áll a bajnokságban, hosszú idő után először még a csapattársa is megelőzi őt. Massa ráadásul a tavalyi idény végét is beleértve sorozatban négyszer győzte le a spanyolt az időmérőkön.

Egyesek szerint Alonso még mindig nem heverte ki, hogy 2012-ben az utolsó futamon kapott ki a világbajnoki küzdelemben Sebastian Vetteltől, ez pedig az idei teljesítményére is hatással van. A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azonban biztos benne, hogy Alonso hamarosan újra csúcsformában lesz. "Még korai erről beszélni" - nyilatkozta a Sport Bildnek. "Most leginkább annak örülök, hogy Felipe Massa jó formába lendült. Biztos vagyok benne, hogy amikor számít, Fernando is nagyon erős lesz."

Domenicali mindemellett elárulta, hogy Alonsónak valóban "nagyon fájt" a bajnoki cím elvesztése, miután az idény nagy részében ő állt a tabella élén. "Ha viszont az ember padlón van, akkor minél előbb fel kell állnia újra - és nem szabad sírnia!"

Forrás: Red Bull

Bár a legutóbbi három évben Sebastian Vettel lett a világbajnok, sokak szerint a spanyol a mezőny legjobb versenyzője. Domenicali viszont nem akar nyíltan állást foglalni a kérdésben. "Ezt soha nem mondtam" - jelentette ki, amikor arról kérdezték, Alonsót tartja-e a legjobbnak. "Tudják, hogy Sebastiant is rendkívül nagyra becsülöm. Elvégre ő nyerte meg a legutóbbi három világbajnokságot - megemelem előtte a kalapomat."

A csapatfőnök szerint azoknak sincs igazuk, akik szerint Vettel csak a Red Bull fölénye miatt lett háromszoros világbajnok. Domenicali dicsérő szavai tovább erősíthetik azokat a híreszteléseket, melyek szerint Vettel a jövőben a Ferrarinál köthet ki. Az olasz elhárította az erre irányuló kérdést, hiszen Vettel hosszú távra kötelezte el magát a Red Bull mellett, elméletben azonban nem zárja ki, hogy a német jól tudna együtt dolgozni Alonsóval.

"Mindketten intelligens versenyzők, a csapat pedig egyértelműen tisztázná velük, hogyan kell együttműködniük" - mondta Domenicali, aki éppen ezért "soha nem mondaná, hogy soha."