Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői felbátorodva nyilatkoztak az esélyeikről, Alonso szerint a győzelem sem elérhetetlen számukra Malajziában. A spanyol örül, hogy Felipe Massa is összekapta magát, hasznosnak érzi a versengésüket.

A Ferrari a szebbik arcát mutatta a malajziai időmérőn, a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettel mögül ugyanis Felipe Massa és Fernando Alonso rajtolhat. A csapat jól taktikázott, a Q1-ből és a Q2-ből egy-egy garnitúra kemény és közepes keménységű gumival jutottak tovább a versenyzőik, a Q3-ban pedig a két szett intermediate keveréket adtak nekik a vizes pályára, ami helyes döntésnek bizonyult, hiszen akik nem jöttek ki kerékcserére, utólag bevallották, hogy hibáztak.

Massa az egymás utáni negyedik időmérőn verte csapattársát, ezúttal 140 ezredmásodperccel volt gyorsabb nála. A Ferrari párharcában korábban sokszor alulmaradó brazil nagyon elégedett az F138-cal. "Nagyon tetszik az idei autóm" - mondta. "Tudom, milyen gyors vagyok, régebben ezt többször megmutattam. Hiszek magamban. Most már a csapat és én is jó irányba tartunk."

Massa elismerte, az eső is közrejátszhatott ebben az eredményben, de anélkül sem érezte volna reménytelennek a helyzetet. "Az autó mindenféle körülmények között kiválóan működik. Nem félünk semmitől, bármilyen legyen is az időjárás. Akármi jön, versenyképesek leszünk" - közölte a futammal kapcsolatban.

Alonso az Ausztráliában, illetve a pénteki malajziai szabadedzésen mutatott hosszú etapok alapján bizakodik. Neki legutóbb a 2012-es Német Nagydíjon sikerült az első három közé kvalifikálnia magát.

Forrás: Ferrari

"Az előző három évet figyelembe véve most működik a legjobban minden: a teljesítmény, a stratégia, a bokszkiállások" - vélte. "Nagyon örülök ennek a pozíciónak, mivel régóta nem kerültem be az első háromba az időmérőn! Egy ideje nem volt ilyen, pedig a versenyeken többször is előfordult. Az eső talán segített, mivel száraz pályán nem mi voltunk a leggyorsabbak, de az, hogy az első három közül rajtolhatunk, reális esélyt kínál a dobogóra, és a győzelemről is álmodhatunk."

A versenyzők a gumikra utalva hangsúlyozták, hogy bár fontos lesz a rajt, nem ott fog eldőlni a futam kimenetele. Alonso kijelentette, annak is örül, hogy Massa újabban összekapta magát. "Ez jó hír a csapatnak. Feszegetjük a saját korlátainkat" - mondta. "Szükség van a versengésre egy csapat két pilótája között, hogy megosszák az információkat, illetve össze lehessen hasonlítani az adataikat."

"Az előző három évben is szoros volt közöttünk a küzdelem, de az eredményeink nem közelítették meg egymást, mivel Felipét sok balszerencse sújtotta, balesetek, műszaki hibák."