Vágólapra másolva!
A spanyol szerint Malajziában még nagyobb előnyt jelent majd a Lotusnak, hogy az idei autójuk is a mezőny átlagánál kevésbé koptatja el a gumikat.

Fernando Alonso kissé szomorú volt amiatt, hogy nem nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat, de egyúttal elismerte azt is, hogy egy második hellyel is remek indítani a szezont. A kétszeres világbajnok ötödikként indult, de pár kanyar múlva már a harmadik helyen haladt, és a verseny utolsó negyedében egy ideig csak négy másodperccel volt az élen haladó Kimi Räikkönen mögött. Igaz, a befutóra aztán 12 másodpercre hízott a hátránya, de nem szabad elfelejteni, hogy a finn eggyel kevesebbszer állt ki kerékcserére, mint a komplett élmezőny, Alonsót is beleértve.

A spanyol szerint Räikkönen egyszerűen túl gyors volt ma. "Fantasztikus verseny volt, végig harcoltam" - nyilatkozta. "Minden körben volt valami esemény, személy szerint nagyon élveztem. A végén kicsit szomorú lettem, hogy nem tudtam nyerni, de Kimi fantasztikus volt ma, és a Lotus is. Gratulálnunk kell nekik a remek teljesítményükhöz."

Alonso állítja, aggódnak amiatt, hogy Räikkönennek csak két kerékcserére volt szüksége a versenytáv teljesítéséhez, holott a legtöbben, így a Ferrarik is háromszor álltak ki. Ez ugyanis a meleg Malajziában még nagyobb előnyt jelenthet a vetélytársuknak. "Aggódunk emiatt" - vallotta be a spanyol. "A Lotus nagyon jó munkát végzett, Kimi is fantasztikusan vezetett, és meg tudta csinálni két kiállással. Ezt ki kell elemeznünk. Csak négy napunk van a következő versenyig, és az ellenfeleink erősek."

"De így is iszonyúan boldog vagyok. Két éve és tavaly is nagyon nehezen kezdődött számunkra az idény, de idén ez másképp van. Nagyon optimisták vagyunk, érdekes szezon áll előttünk" - tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Felipe Massa egészen a második bokszkiállásig Alonso előtt haladt, de aztán a kerékcserét követően csapattársa mögé került, aztán a befutóig több mint húsz másodpercet kapott tőle a negydik helyen.

Alonso egy 20. körben tett kerékcserés elévágással előzte meg Vettelt, illetve a brazilt, és utóbbi azt mondja, ez kicsit kockázatos húzás volt, mert utána hamar elfogyhattak volna csapattársa gumijai. "Kicsit korai volt a kiállása. Mi 3-4 körrel későbbre terveztük a kerékcserét. A gumik kopása nagy volt, de (Alonso) bevállalta a kockázatot, ami bejött neki" - mondta Massa.