Vágólapra másolva!
Bár Felipe Massa azt mondta, "ég és föld" az előző modellhez képest, csapattársa nem érez ekkora különbséget - de így is optimista a világbajnoki esélyeivel kapcsolatban.

Fernando Alonso kedden vezethette először a Ferrari idei autóját, s bár elsőre nem volt olyan lelkes az F138-cal kapcsolatban, mint Felipe Massa, elismerte, hogy az egy évvel ezelőttihez képest magabiztosabban várja a világbajnoki küzdelmet.

Miután Jerezben kipróbálta az új modellt, Massa azonnal azt mondta róla, hogy "ég és föld" az előző Ferrarihoz viszonyítva. "Emlékszem, hogy tavaly ilyenkor szinte vezethetetlen volt az autónk. Alig tudtuk a pályán tartani, idén viszont teljesen más alapokról indulunk" - magyarázta. "Ez az autó sokkal kiegyensúlyozottabb. A fara is megfelelően viselkedett, a kigyorsításoknál jó volt a tapadás."

Alonso most óvatosabban nyilatkozott. "Az autó érzésre rendben volt, a várakozásoknak megfelelően viselkedett. Fogalmazzunk úgy, hogy a brazíliai változat folytatása" - mondta. "És ez jó, mert nem olyan, mint egy éve ilyenkor, amikor elsőre kissé kellemetlen meglepetéseket tartogatott számunkra."

"Be kell kerülnünk az élbolyba, amihez a télen eredményes munkát kell végeznünk. Ennek érdekében sok új alkatrészt próbálunk ki. Az utolsó teszten még többet fogunk, aztán még Ausztráliára is kapunk újabbakat, úgyhogy akkor fontos lesz a pénteki edzésnap."

Forrás: Ferrari

Alonso, aki tavaly csak 4 ponttal csúszott le a vb-címről, idén sokkal többre tartja az esélyeit. "Egy éve egy olyan autóval harcoltam a világbajnokságért, amely a télen még körönként 2 másodperces hátrányban volt" - emlékeztetett. "Ezért pozitívan kell hozzáállnunk. Azt gondolom, hogy idén újra harcolhatok majd a végső győzelemért, ha egy kicsit sikerül javítanunk az autón."

"A tavalyi szezon első felét nem lesz túl nehéz felülmúlnunk, úgyhogy viszonylag magabiztos vagyok."

Alonso az F138-ban töltött első tesztnapját 0,336 másodperces hátránnyal a 3. helyen zárta.