Vágólapra másolva!
A spanyol azt állítja, Helmut Marko azért szól be neki folyton, mert meg van sértődve, amiért nem fogadta el a Red Bull ajánlatait.

Fernando Alonso szerint Helmut Marko azért vádolja meg őt rendszeresen azzal, hogy a versenyzés helyett a lélektani hadviselésre koncentrál, mert haragszik rá, amiért nem volt hajlandó a Red Bullhoz szerződni. "Minden visszautasítás kicsit jobban fáj az előzőnél" - célzott a Totalrace-nek adott nyilatkozatában Alonso arra, hogy az osztrák csapat "számtalanszor" megkörnyékezte őt.

Miután Alonso a tavalyi világbajnoki küzdelem hevében több alkalommal is egyértelművé tette, hogy inkább Adrian Newey konstrukcióinak, semmint Sebastian Vettel vezetési képességeinek tulajdonítja a Red Bull sikereit, Marko megjegyezte, hogy inkább a versenyzésre kellene koncentrálnia.

"Egyesek azt állítják, nem látják, nem hallják, nem olvassák a nyilatkozataimat, de hozzáteszik, hogy azok nem is befolyásolják őket - tehát nyilván mégiscsak elolvassák mindet, talán az éj leple alatt" - vágott vissza Alonso.

Bár Vettelt is többször hírbe hozták az ő csapatával, a Ferrarival, ott cáfolták, hogy a németet le akarnák szerződtetni Alonso mellé. "Gondoskodnunk kell a csapaton belüli helyes egyensúlyról. Ez óvatosságot követel" - jelentette ki az istállót irányító Stefano Domenicali.