Vágólapra másolva!
A spanyol az időmérőn kikapott csapattársától, az első futamon pedig összekoccant vele, de a mezőny végéről is győzni tudott.

Fernando Alonso pénteken dupla győzelmet aratott a Ferrari éves sajtóeseménye, a Wroom keretében megrendezett kétfordulós jéggokartkupán, útközben összeütközve csapattársával, Felipe Massával.

Az immár hagyományosnak számító barátságos versenyen a Ferrari és a Ducati pilótái vesznek részt, s bár az időmérőn Massa kaparintotta meg a pole pozíciót, az első rajt után nem kellett hozzá hosszú idő, hogy balhéba keveredjen: amikor Alonso támadást indított ellene, a két gokart egymáshoz ért, és a spanyol a falban kötött ki. Emiatt hátraesett a mezőny végére, de onnan is sikerült visszakapaszkodnia az élre, több incidensnek - köztük Massa megpördülésének - köszönhetően.

A második fordulóban Alonso a fordított rajtrács ellenére is meg tudta ismételni a győzelmét, így a csapatfőnök, Stefano Domenicali újra őt intette le az első helyen a kockás zászlóval. "Nagyon szoros volt a küzdelem, a körülmények folyamatosan változtak. A pályán először inkább jég, a végén viszont laza hó volt" - mondta a spanyol. "Nagyon élveztük."