Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a november végéig tartó szezon túlságosan leterheli a versenyzőket, és télen is kevés idő jut a pihenésre. Ő inkább a tesztek számát növelné.

A 2012-es idényben - a Forma-1 történetében először - húsz futam szerepelt a versenynaptárban, a csapatok március közepétől november végéig járták a versenypályákat. Bár a nézők bizonyára örömmel fogadják az egyre több nagydíj hírét, az F1-es csapattagok kevésbé lelkesednek a hosszú idényekért. Legutóbbi nyilatkozatával Fernando Alonso is beállt azok sorába, akik túlságosan megterhelőnek találták a húsz versenyt.

"Tavaly november végén rendezték az utolsó nagydíjat, és szinte közvetlenül karácsony előtt is részt kellett vennem különböző eseményeken. Szinte csak az év végén van lehetőségünk arra, hogy kikapcsolódjunk, bár én megpróbálok még néhány napot beiktatni Melbourne-ig, hogy ismét feltöltődjek" - magyarázta a spanyol a Wrooom sajtórendezvényen.

"Sok ez a húsz verseny, fizikailag és mentálisan sem könnyű egész évben maximális teljesítményt nyújtanunk. Talán jobb lenne, ha egy-két futammal kevesebbet rendeznének, helyette viszont többet tesztelhetnénk" - utalt a kétszeres világbajnok a tesztkorlátozásokra, amelyet szintén túl szigorúnak tart a csapatok többsége.

Az eredeti tervek szerint 2013-ban is húsz versenyt rendeztek volna, az Amerikai Nagydíjnak helyet adó New Jersey-ben azonban a vártnál lassabban haladnak az építkezések, így egy évvel elhalasztották a verseny debütálását. Noha szó volt arról, hogy a megüresedett helyet az Osztrák vagy a Török Nagydíj töltheti be, Ecclestone végül elvetette ezt a lehetőséget.